Το έργο του αποχωρούντος πρ. Κορέας κ. Σωτήριου

ImageΕπί 33 συνεχή χρόνια υπηρέτησε την Εκκλησία μας εκεί, ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Κορέας Σωτήριος Τράμπας,

ο οποίος συμπληρώνων τον άλλο μήνα τα 79 του χρόνια, είχε παρακαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, να τον απαλλάξει από το βάρος των ευθυνών του και να περιοριστεί στα καθήκοντα του Λειτουργού και Πνευματικού της εν Καπυόνγκ Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, προτιθέμενος ν’ ασχοληθεί εκεί σε συνεργασία με τις αδελφές της Μονής, στη μετάφραση ύμνων στην κορεατική γλώσσα, για τον εμπλουτισμό των ιερών Ακολουθιών Εσπερινού και Όρθρου, ολοκλήρου του εκκλησιαστικού έτους, όπως και έγινε.

 

Ήδη στη θέση του εξελέγη ο από 10ετίας υπηρετών στην Κορέα, βοηθός Επίσκοπος Ζήλων π. Αμβρόσιος Ζωγράφος, του οποίου ως υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Σωτήριος Τράμπας, τα πολλά προσόντα, η βαθειά μόρφωση, το ήθος και ο ιεραποστολικός ζήλος, εγγυώνται πλούσια καρποφορία στο ιεραποστολικό έργο που ήδη επιτελεί και όχι μόνο.

 

Ο αποχωρών διά του οποίου το έργο, τον ζήλο, τον ενθουσιασμό και το ήθος, εκφράζονται οι πάντες με τα καλύτερα λόγια, είναι αληθές ότι αφήνει μια οργανωμένη μητρόπολη με γερά θεμέλια, που έθεσε ο ίδιος με πολλή αγάπη χριστιανική και πολλές θυσίες.

 

Ας ληφθεί υπόψη, ότι η οι ενορίες της εν λόγω Μητρόπολης, απέχουν από 40 έως 480 χιλιόμετρα από την Σεούλ, τα οποία χρόνια τώρα διέσχιζε αγόγγυστα και το κυριότερο χωρίς τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα, προκειμένου να τελεί τις Θείες Λειτουργίες και να ανταποκρίνεται στις ποικίλες άλλες δραστηριότητές του.

 

Σημειωτέον επίσης ότι σ’ αυτόν και μόνο οφείλεται η ίδρυση πολλών ενοριών, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας, γεγονός για το οποίο εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες και ισόβιο ευγνωμοσύνη του προς όλους, όσους συνέβαλαν με οιοδήποτε τρόπο.

 

Υ.Γ. Ανταποκρινόμενοι και ημείς σε σχετική παράκληση του Σεβασμιωτάτου Γέροντος, παραθέτουμε τόσο τη νέα διεύθυνσή του:

 

METROPOLITAN SOTIRIOS TRAMBAS

ORTHODOX MONASTERY OF METAMORFOSIS

GYONGGI-DO GAPYONG GUN, SANG MYEON,

DEOK HYEON-RI, SAN 143-14

KOREA
Εμφανίσεις: 25804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!