Ο Γαλλίας Εμμανουήλ τιμήθηκε με την Λεγεώνα της Τιμής

ImageΣύμφωνα με ρεπορτάζ της Romfea.gr o Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρος της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας,

παρασημοφορήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ είναι πλέον Νέο Μέλος του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, με διάταγμα υπογεγραμμένο στις 31 Δεκεμβρίου 2008, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Λεγεώνα της Τιμής καθιερώθηκε από το Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ως πεδίο επιβράβευσης πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών στη γαλλική, τότε, αυτοκρατορία.

 

Τέλος η Λεγεώνα της Τιμής διατηρεί τον τίτλο του Εθνικού Τιμητικού Τάγματος της Γαλλίας, έχοντας διευρύνει τα κριτήρια επιλογής των Ιπποτών σε πολίτες διαφορετικών εθνοτήτων, οι οποίοι διακρίνονται για τη δραστηριοποίηση και την προσφορά τους σε διάφορα πεδία (πολιτική, επιστήμη, επιχειρηματικότητα κ.α.), που προάγουν τις σχέσεις του τόπου τους με τη Γαλλία.
Εμφανίσεις: 50131
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!