Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Χόνγκ Κόνγκ

Image
Ο Μητρ. κ. Νεκτάριος
Ιδιαίτερο χρώμα είχε ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Χόνγκ Κόνγκ. Την Παραμονή της Μεγάλης Εορτής τελέσθηκαν

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λουκά, οι Μεγάλες Ώρες και εν συνεχεία ο Μέγας Αγιασμός.

 

Τις ιερές Ακολουθίες παρακολούθησαν και 40 Λουθηρανοί Πάστορες. Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος παρουσίασε με συντομία τη δομή και το νόημα των Ακολουθιών των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Αγιασμού καθώς και το πνευματικό νόημα της Μεγάλης εορτής των Θεοφανείων.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 7 το βράδυ και είχε διπλό εορταστικό χαρακτήρα.

 

Η θεία Λειτουργία ήταν αφιερωμένη στην εορτή των Χριστουγέννων για τους αδελφούς μας Σέρβους, Ρώσους κ.α. που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο και στη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων για τους λοιπούς Ορθοδόξους που ακολουθούν το νέο εορτολόγιο. Για το λόγο αυτό τα αναγνώσματα και οι σχετικοί ύμνοι ψάλθηκαν διπλά.

 

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός και ακολούθησε εορταστική Δεξίωση για όλους όσοι συμμετείχαν και στις πανηγυρικές Ακολουθίες.

 

Τις ιερές Ακολουθίες της Κυριωνύμου ημέρας, παρακολούθησαν και 25 φοιτητές Ρωμαιοκαθολικού Σεμιναρίου, στους οποίους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνος εξήγησε το τελετουργικό των Ιερών Ακολουθιών.

 

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους Κινέζους Ορθοδόξους πιστούς το γεγονός ότι η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τα Απολυτίκια της Παραμονής και της Κυριωνύμου ημέρας των Θεοφανείων ψάλθηκαν και στα Κινεζικά.

 

Η μετάφραση της Ακολουθίας και των Απολυτίκιων στην Κινεζική γλώσσα και η προσαρμογή τους στην βυζαντινή σημειογραφία πραγματοποιήθηκε με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εμφανίσεις: 19751
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!