Έκθεση στο Χονγκ Κόνγκ για την νοερά προσευχή

ImageΗ Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής διοργανώνει από 2 έως 18 Απριλίου

Έκθεση με θέμα: “The Orthodox Prayer Rope - The Orthodox Tradition of Jesus’ Prayer”, σε κεντρική Γκαλλερί του Χόνγκ Κόνγκ. Η Έκθεση έχει σκοπό την προβολή της Ορθοδόξου νηπτικής Παραδόσεως της καρδιακής Προσευχής και γενικώτερα την προβολή του ασκητικού χαρακτήρα της Ορθοδόξου Πνευματικότητος.

 

Τα εγκαίνια της Εκθέσεως πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 2 Απριλίου. Παρόντες ήσαν εκπρόσωποι των Ρωμαιοκαθολικών και των Αγγλικανών, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Χόνγκ Κόνγκ, δημοσιογράφοι, και πλήθος επισκεπτών διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευμάτων.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ.Νεκτάριος, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξήγησε την σημασία του Κομποσχοινιού και αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Παράδοση της νοεράς Προσευχής και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της Εκθέσεως.

 

Ως ενθύμιο μοιράσθηκε σε όλους ένα μικρό κομποσχοίνι και φυλλάδια στα Αγγλικά και τα Κινεζικά, με κείμενα για την νοερά προσευχή και τον ασκητικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας.

Εμφανίσεις: 58943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!