Ο Μητροπολίτης Τορόντο στον Πρόεδρο της Βουλής

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριο,

ο οποίος επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με στελέχη της Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και παράγοντες της Ομογένειας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης και κ. Γρηγόρης Νιώτης, καθώς και η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

 

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

 

Δ. Σιούφας: Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, σεβασμιότατε, να σας έχουμε σήμερα στη Βουλή μαζί με τα στελέχη από τη Θεολογική Ακαδημία του Καναδά και άλλους επιφανείς Έλληνες της Διασποράς.

 

Ξέρουμε ότι επιτελείτε ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Ομογένεια διά της Ορθοδοξίας στον Καναδά, έργο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό, με το οποίο διατηρείτε ζωντανές τις παραδόσεις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

 

Θα ήθελα, επίσης, να αναδείξω, για μία ακόμη φορά, τη σκέπη κάτω από την οποία βρίσκεστε, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, και να σας ευχηθώ ο Θεός να σας δίνει δύναμη για το μεγάλο έργο που επιτελείτε. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα και στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ο Μητροπολίτης Τορόντο απαντώντας στον Πρόεδρο της Βουλής είπε:

 

κ. Σωτήριος: Εξοχότατε, σας ευχαριστώ πολύ. Τη Δευτέρα είδαμε τον Παναγιώτατο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος με παρεκάλεσε να σας διαβιβάσω την αγάπη του και τις ευχές του. Όπως ξέρετε, στον Καναδά είμαστε περίπου 350.000 Έλληνες. Φέτος γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια της Θεολογικής μας Ακαδημίας, η οποία είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα. Σας ευχαριστούμε διότι μας έχετε βοηθήσει πολύ όπως και η προκάτοχός σας και βρισκόμαστε εδώ με πολύ αγάπη.

 

Ο κ. Σωτήριος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το έργο της Μητροπόλεως του Τορόντο, ενώ ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι «η Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά στέκεται κοντά στον Ελληνισμό της Διασποράς με κάθε τρόπο και διπλά για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία όπου γης» και ανανέωσε τη συνάντησή τους για τον προσεχή Οκτώβριο οπότε θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο ταξίδι στον Καναδά.

 

Νωρίτερα ο κ. Σωτήριος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε είχαν συνάντηση και συνεργασία με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.
Εμφανίσεις: 22264
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!