Ο Κάρολος Παπούλιας τίμησε τον Φινλανδίας Λέοντα

ImageΜε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας & Πάσης Φιλανδίας κ. Λέοντα.

 

Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία του κ. Λέοντος, το οποίο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στην Φιλανδία τον περασμένο Μάιο.

 

«Όλοι σας αγαπούν στην Φινλανδία και μιλούν με σεβασμό και θαυμασμό για την Εκκλησία σας. Και δικαίως, διότι κάνετε πολλά και ωραία πράγματα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Από την πλευρά του ο κ. Λέων μίλησε για τον σεβασμό με τον οποίο περιβάλλει η Φιλανδία τις Εκκλησίες των μειονοτήτων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ενδιαφέρον της Προέδρου της χώρας Τάρια Χάλονεν για τα θέματα της καρελιανής γλώσσας.

 

Παραλαμβάνοντας με εμφανή συγκίνηση το παράσημο, ο κ. Λέων δήλωσε: «Δεν μπορώ με λέξεις να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμητική αυτή διάκριση, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς το ποίμνιο, αλλά και το κράτος της Φιλανδίας».

Εμφανίσεις: 27804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!