Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Δρούτσας στην Ι.Μ. Αυστρίας

ImageΟι οραματισμοί των Ελλήνων εκείνων οι οποίοι από τη Βιέννη και στη Βιέννη ανέλαβαν την πνευματική αφύπνιση του Γένους

και του Έθνους, που οδήγησε στην Εθνεγερσία του 1821, βρέθηκαν στο επίκεντρο της μακράς επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες βράδυ ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, στην ιστορική ελληνορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.

 

Προσφωνώντας τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τού μετέφερε την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνθηκε ο Ελληνισμός της Βιέννης στο άκουσμα της υπουργοποίησης του κ. Δρούτσα, καθώς, όπως είπε, "ένα παιδί, θρέμμα της ομογένειας στην Αυστρία, κατέλαβε μία επίζηλη θέση στην ελληνική κυβέρνηση", ευχόμενος συγχρόνως "καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του, σε ημέρες δύσκολες για το Γένος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο".

 

Ο κ. Μιχαήλ υπενθύμισε πως ακριβώς πριν από ένα χρόνο ο κ. Δρούτσας είχε επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, συνοδεύοντας τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.

 

Στην πλέον της μίας ώρας παραμονή του κ. Δρούτσα στους ιστορικούς χώρους και στις συνομιλίες του με τον Μητροπολίτη, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω σε καίρια θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, λίγες μόνον ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής, γεγονός για το οποίο ο Μητροπολίτης Μιχαήλ διαβίβασε τις εκ νέου ευχαριστίες και τη μεγάλη συγκίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για εκείνη την επίσκεψή του στο Φανάρι, όπου, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα θέματα, τα ειδικότερα και τα γενικότερα, που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Βαρθολομαίου και στη σημασία την οποία αποδίδει η Ελλάδα στην μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι δεσμοί με το οποίο είναι, όπως τόνισε, ακατάλυτοι και συμβάλλουν στην προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού πνεύματος σε όλον τον κόσμο όπου δίνει το «παρών» ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 

Ευχαριστώντας για τα αισθήματα αυτά, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε το πόσο αναγκαία είναι η συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο και στη μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Ο Έλληνας αναπληρωτής Εξωτερικών έφθασε χθες βράδυ στη Βιέννη, όπου σήμερα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, την πρόεδρο της αυστριακής Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ και τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ενώ λίγο πριν από το μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό, εκ μέρους της Προεδρίας της Ελλάδας το 2009 στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), στην ειδική πανηγυρική εκδήλωση του Οργανισμού, για την 20η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

 

Την εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της δημόσιας ζωής, συνδιοργανώνουν η ελληνική Προεδρία στον ΟΑΣΕ και τα υπουργεία Εξωτερικών Αυστρίας και Γερμανίας, ενώ τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

 

Το απόγευμα, ο κ. Δρούτσας θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σε Ειδική Συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στην έδρα του στη Βιέννη, ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των 56 κρατών του στις 1-2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ενώ θα έχει και ιδιαίτερη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό, και αργότερα θα επισκεφθεί τα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ.
Εμφανίσεις: 29021
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!