Ο Ελληνισμός της Βιέννης τίμησε τον Αυστρίας Μιχαήλ

ImageΕκατοντάδες μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Βιέννη, συνεόρτασαν και τίμησαν σήμερα στην πανηγυρική δοξολογία

στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, την ονομαστική εορτή του ιεράρχη τους, Μητροπολίτη Αυστρίας - Εξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.

 

Στην πανηγυρική ομιλία του για τον εορτάζοντα, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, που συγχοροστάτησε της δοξολογίας επικεφαλής αντιπροσωπείας ιερωμένων από την Ελλάδα, έπλεξε το εγκώμιο του Μητροπολίτη Μιχαήλ, ο οποίος, όπως τόνισε, επί δεκαετίες με προσήλωση και σταθερότητα συνέβαλε τα μέγιστα στο υψηλό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρωτοστάτησε στο διάλογο των Εκκλησιών, υπηρετώντας και εκπροσωπώντας επαξίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 

Στην αντιφώνησή του ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε την τιμή και χαρά που αισθάνεται προεξάρχων της Ορθοδοξίας στην Αυστρία και Ουγγαρία, ευχαρίστησε το ποίμνιο των ελληνικών ναών της Βιέννης, που έχουν ιστορία αιώνων, Αγίας Τριάδας και Αγίου Γεωργίου, για την πίστη και συμπαράστασή του στο δικό του έργο, και μετέφερε τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περασμένη Πέμπτη την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας.

 

Ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε ιδιαίτερα την υπερηφάνεια που αισθάνεται ο Ελληνισμός της Αυστρίας, για το γεγονός ότι ο κ. Δρούτσας, ο οποίος μεγάλωσε και σπούδασε στη Βιέννη, είναι ο πρώτος Έλληνας της Ομογένειας της Αυστρίας που αναδεικνύεται στέλεχος ελληνικής κυβέρνησης, και προς τούτο του απηύθυνε θερμές ευχές για επιτυχία στα υψηλά του κυβερνητικά καθήκοντα.

 

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ως εκπρόσωπος της Προεδρίας την οποία ασκεί το 2009 στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) η Ελλάδα, συμμετείχε και μίλησε την Παρασκευή στην ειδική πανηγυρική εκδήλωση του Οργανισμού για την 20 η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

 

Είχε επίσης σειρά επαφών με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, την πρόεδρο της Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ και τον υπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ενώ στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ παρουσίασε τις βασικές θέσεις και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό, ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των 56 κρατών του στην Αθήνα στις 1-2 Δεκεμβρίου.

 

Στη σημερινή πανηγυρική δοξολογία, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρέσβεις της Ελλάδας Παναγιώτης Ζωγράφος και της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριος Λυσσιώτης, καθώς και η επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ πρέσβης Μάρα Μαρινάκη, όπως επίσης εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών Εκκλησιών.

 

Ο κ. Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, βρίσκεται στη Βιέννη από το 1963, ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, της οποίας έχει ανακηρυχθεί διδάκτορας.

 

Το 1977 χειροτονήθηκε ιερέας της Μητρόπολης Βιέννης για να ακολουθήσει το Νοέμβριο του 1985 η εκλογή του σε Επίσκοπο Χρυσουπόλεως και βοηθό Επίσκοπο Αυστρίας και το Νοέμβριο1991 η εκλογή του σε Μητροπολίτη Αυστρίας - Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης. 
Εμφανίσεις: 22436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!