Η Ορθόδοξη Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης Ελβετίας

Image
Ελβετίας Ιερεμίας
Πριν λίγες ημέρες η Iερά Μητρόπολη Ελβετίας εόρτασε τα 45 χρόνια αδιάκοπης παραμονής και διακονίας τού Ιερατικού

Προϊσταμένου της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου Ζυρίχης, Πρωτ. Δρ Εμμανουήλ Σημανδηράκη.

 

Απόφοιτος της θεολογικής σχολής Χάλκης στα χρόνια της δεκαετίας του 60 τοποθετήθηκε στη περιοχή της Ζυρίχης και έγγαμος ασκήθηκε μέσα στη ζωή της ξενιτιάς και όπως όλοι εκείνοι πού έχουν πνεύμα ζωηρό και ενθουσιώδες πλουτισμένοι με τα χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος, προσέφερε πολλά και δημιούργησε την σημερινή άξια λόγου κατάσταση της ενορίας.

 

Ένας ωραίος Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου και το πνευματικό κέντρο που οικοδόμησε πριν δέκα χρόνια διά εξόδων του ο αείμνηστος Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την οικογένεια του.

 

Σ' αυτό το κέντρο συναθροίζονται οι ορθόδοξοι Έλληνες της Ζυρίχης κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, σε κάθε εορτή και πανήγυρη διαδηλώνουν την πίστη τους και την αγάπη τους προς την πατρίδα της καταγωγής τους.

 

Μια πολυάριθμη ομάδα ανδρών και γυναικών υπηρετούν και προσφέρουν με πολλή αγάπη σε όλη την παροικία το μοίρασμα της χριστιανικής κοινωνίας. Ένας ιερέας πού συντονίζει και εμπνέει τούς πιστούς.

 

Αυτά είπε στο συγκινητικό λόγο του ο Εντιμολ. Άρχοντας κ. Σωτήριος Χατζημηνάς. και συνέχισε, η πορεία της παροικίας ευχόμαστε να τον έχει Πρόεδρο μακροχρόνια.

 

Στο δείπνο πού παρατέθηκε από τον Πρόεδρο, ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας τόνισε ξανά την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας στον Ιερέα και την παροικία, συνεχάρη θερμά όλη την παροικία διά την υποδειγματική δραστηριότητα και αξιοπρέπεια της.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου από την πλευρά του ανέφερε, τα μαθητικά χρόνια της συμμαθητείας τους με τον π. Εμμανουήλ στην Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης.

 

Από τότε υπηρετούν και οι δύο με αφοσίωση τον Ελληνισμό τού Εξωτερικού από διαφορετικές θέσεις, με υποδειγματικά αποτελέσματα.

 

Τέλος, ο π. Εμμανουήλ, βαθειά συγκινημένος αφού ευχαρίστησε όλους ονομαστικά και την πρεσβυτέρα του για την υποδειγματική αφοσίωση της σημείωσε ότι «Ο Πανάγαθος Θεός του χάρισε τα 70 χρόνια από την γέννηση του, για να διακονεί την Εκκλησία μέχρις εσχάτης του πνοής».
Εμφανίσεις: 267040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!