Χειροτονία νέου κληρικού στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας

ImageΜε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή κληρικών και πιστών από την Ελληνόφωνη και Γαλλόφωνη ενορία της Γενεύης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στο Σάμπεζυ, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου διακόνου π. Αλεξάνδρου Sadkowski.

Ο διάκονος Αλέξανδρος είναι απόφοιτος του εκεί μεταπτυχιακού Ινστιτούτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κληρικός της Γαλλόφωνης ενορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, την οποία και θα διακονήσει μαζί με τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο δια αυτή Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Renneteau.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας όπου τέλεσε το μυστήριο της χειροτονίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος και Αδριανουπόλεως κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας εξέφρασε την χαρά του, που ένας ακόμη νέος κληρικός, καλλιεργημένος και αφοσιωμένος στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, στο Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στελεχώνει τον αμπελώνα του Κυρίου και προσφέρεται σε αυτή την μεγάλη διακονία της σωτηρίας των ψυχών ενώ ευχήθηκε στον νέο κληρικό να είναι πάντοτε με ένθεο ζήλο και αυταπάρνηση και να γίνεται διαρκώς φως σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο που αναζητά την αλήθεια της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε χαρούμενη ατμόσφαιρα, παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορθόδοξου Κέντρου σε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσωπική χαρά του νέου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 71801
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!