Σε κλίμα ενότητος η ετήσια συνεδρία της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας

ImageΣε κλίμα ενότητος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, η ετήσια συνεδρία, της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας (Assemblee Des Eveques Orthodoxes De France).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύνοδος συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συμμετεχόντων 10 Επισκόπων και 22 κληρικών και λαϊκών.

Να αναφερθεί,  ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης τελέστηκε Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Γαλλίας καλωσόρισε τους νέους Επισκόπους που εντάχθηκαν στη Σύνοδο.

Επίσης, συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη Νέστορα, ο οποίος εξελέγη το Μάιο (είχε γράψει η Romfea.gr) κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής  Εκκλησίας, βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Χερσονήσου Ιννοκέντιου, με τον τίτλο Επίσκοπος Καφά.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, δώρισε στον Επίσκοπο Νέστορα ένα εγκόλπιο και του ευχήθηκε μακρά και γόνιμη αρχιερατεία.

Να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Γαλλίας χαιρέτισε και τον Επίσκοπο Γενεύης Μιχαήλ, της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, ο οποίος θα συμμετάσχει και αυτός στη Σύνοδο των Επισκόπων αφού έχει αποκατασταθεί η κανονική ενότητα του Πατριαρχείου Μόσχας με την Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς.

Τέλος, ο κ. Εμμανουήλ εξέφρασε τη χαρά του για τη παρουσία του Μητροπολίτη Δυτικής Ευρώπης Αβραάμ, του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο οποίος επίσης συμμετέχει στη Σύνοδο για πρώτη φορά.

Ο Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης Αβραάμ, συνοδεύεται από τον Επίσκοπο Χερέτι κ. Μελχισεδέκ, ο οποίος είναι Ελληνομαθής.

Εμφανίσεις: 15375
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!