Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (ΒΙΝΤΕΟ)

toronto -3

Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαφόρων εθνικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, συγκεντρώθηκαν και φέτος στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, Τορόντο, να γιορτάσουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Της Ιερής Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος. Ελαβαν μέρος περισσότεροι από τριάντα (30) ιερείς, ένας διάκονος και δεκάδες ιερόπαιδες. Τους ύμνους έψαλε η θαυμάσια χορωδία του Αγ. Νικολάου και ιεροψάλτες.

Όπως συνηθίζεται από όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου, έγινε περιφορά των αγίων εικόνων, που κρατούσαν ιερείς και λαϊκοί, για να τιμήσουν την μεγάλη αγία ημέρα της Εκκλησίας, το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, έναντι των αιρέσεων.

Τον Πανορθόδοξο Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους πολλές προσωπικότητες κυρίως από Ορθόδοξες χώρες, όπως ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Mihailo Papazoglu, ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας κ. Spasoje Milicevic, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου κ. Κ. Χριστοφίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τορόντο (πρώην μέλος της Βουλής) κ. Δ. Καρύγιαννης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Φραγκιαδάκη, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καναδά κα. Ευθυμία Κουτσούγερα, οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Γ. Κόκκορης και κ. Γ. Λιαγκάκης και εκατοντάδες πιστοί από διάφορες Ορθόδοξες εθνικότητες.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος στο κήρυγμά του τόνισε την ανάγκη και την σπουδαιότητα να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη και να κρατήσουμε τις θρησκευτικές μας παραδόσεις, στη σημερινή κοινωνία. Οταν είμαστε κοντά στον Χριστό, γινόμαστε ακλόνητοι ομολογητές της Ορθοδοξίας, σ'αυτές τις δύσκολες μέρες, είπε πολύ χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, η οποία έγινε σε πολλές γλώσσες, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δωρεάν νηστίσιμο γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Κέντρου, παραπλεύρως του Ιερού Ναού.

toronto -1

toronto -2

Εμφανίσεις: 31557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!