Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Ι.Μ. Τορόντο (ΦΩΤΟ)

toronyt-8

Την Τετάρτη το βράδυ, 18 Φεβρουαρίου 2015, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο, γιόρτασε τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, της Αθηναίας, Προστάτιδος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, με Αγρυπνία, Όρθρο και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τορόντο, όπου βρίσκεται μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη της Οσιομάρτυρος.

Την Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και συμμετείχαν, ο Επίσκοπος Χριστόφορος, ο π. Φ. Παππάς, Ιερ. Προϊστάμενος του Ι. Ναού και πολλοί ιερείς από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καναδά κ. Ε. Κουτσούγερα, πολλά μέλη Φιλοπτώχων Τμημάτων και ο Γ. Πρόξενος της Κύπρου κ. Κωσταντίνος Χριστοφίδης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης και ενθάρρυνε τους πιστούς που έχουν ήδη προετοιμαστεί για την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή που αρχίζει την Δευτέρα.

Οι πολυπληθείς χριστιανοί αφού ασπάσθηκαν με ευλάβεια το ιερό Λείψανο της Αγ. Φιλοθέης, στη συνέχεια, παρεκάθησαν σε δείπνο, στην αίθουσα του Ι. Ναού, το οποίο διοργάνωσε και παρέθεσε προς όλους, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου.

ΦΩΤΟ: N. Koulis

toronyt-1

toronyt-2

toronyt-3

toronyt-4

toronyt-5

toronyt-6

toronyt-7

Εμφανίσεις: 30284
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!