Ο Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά στην Ι.Μ. Τορόντο (ΦΩΤΟ)

tro-8

Από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου, ο Εξοχώτατος νέος Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, κ. Μαρκαντωνάτος, με την οικογένειά του, επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και την Ιερά μας Μητρόπολη.

Την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, ο Εξοχώτατος με την σύζυγό του παρεκάθησαν στο ετήσιο δείπνο των Διοικητικών Συμβουλίων των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Τορόντο και της γύρω περιοχής.

Ήσαν συνολικά εκατόν ογδόντα (180) κυρίες και δεσποινίδες με αρχηγό την Πρόεδρο Φιλοπτώχου Καναδά κα. Ευθυμία Κουτσούγερα. Το δείπνο έγινε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, στη Mississauga.

Την επομένη μέρα, ο κ. Μαρκαντωνάτος, επισκέφθηκε το επιτυχημένο Ημερήσιο Σχολείο "Μεταμόρφωσις", Τορόντο. Ενθουσιάσθηκε βλέποντας από πρώτο χέρι το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και τη διδασκαλία των Ελληνικών Ορθοδόξων αξιών, που παίρνουν οι μαθητές του σχολείου εκεί.

Μετά από αυτή την επίσκεψη στο σχολείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος παρέθεσε γεύμα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, στον Πρέσβη και στην οικογένειά του, τον Γενικό Πρόξενο κ. Α. Ιωαννίδη, την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Καναδά κα. Ευθυμία Κουτσούγερα και τον κ. Σπύρο Βολονάκη, υπεύθυνο Ελληνορθόδοξης Παιδείας της Ιεράς Μητρόπολης για όλο τον Καναδά.

Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, ξενάγησε όλους τους επισκέπτες στην Ιερά Μητρόπολη και στο Εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Έπειτα όλοι μαζί μετέβησαν στα Γενικά Προξενεία Κύπρου και Ελλάδας και ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε παραδοσιακό Αγιασμό των Θεοφανείων, βοηθούμενος από τον π. Χαρίδημο Σαρρή, έκοψαν δε Βασιλόπιτα όλοι μαζί και στα δύο Προξενεία.

Την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγ. Θεοδοσίου του Μεγάλου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, ο κ. Γ. Μαρκαντωνάτος, η οικογένειά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης και η οικογένειά του.

Μετά την Θεία Λειτουργία, παρετέθη γεύμα για όλους, το οποίο οργανώθηκε από τον Ιερατ. Προιστάμενο π. Θεολόγο Δράκο και τον προέδρο της Κοινότητας κ. Δημήτριο Τσατσαρώνη, Άρχοντα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

tro-1

tro-2

tro-3

tro-4

tro-5

tro-6

tro-7

tro-9

tro-10

tro-11

Εμφανίσεις: 47744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!