Κοπή Βασιλόπιτας στην Ι.Μ. Βελγίου

belgio-1

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε την 11η Ιανουαρίου 2015 στον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Η εορτή ξεκίνησε με Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και με την παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ευμενείας κ. Μαξίμου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, όλου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων κληρικών των ορθοδόξων παρουσιών, εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας, διπλωματικῶν και στρατιωτικών αντιπροσώπων της Ελλάδος στο Βέλγιο, καθώς επίσης και πλήθους πιστών από πολλές Ενορίες της Μητροπόλεως. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί των εορτών που προηγήθηκαν και την σημασία τους και ευχήθηκε ένα ευλογημένο, ειρηνικό και καρποφόρο έτος σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Έπειτα με έκπληξη παρακολούθησαν όλοι την απόδοση δύο οφφικίων τα οποία απένειμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Το μεν οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Πρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Μαυρογιαννάκη, εφημέριο της ενορίας του αγίου Νικολάου Schaerbeek και αυτό του Αρχιδιακόνου στον Διάκονο π. Αθανάσιο Τοπαρλάκη.

belgio-2

belgio-3

belgio-4

Εμφανίσεις: 48384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!