Θαυμαστή δημοκρατική συμπεριφορά Δημοτικών Συμβούλων σε Βαυαρικό Δήμο

tauf-1

Ο Δήμος της πόλης Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας εόρτασε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, με επίσημη τελετή στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, τα 60α γενέθλια του Αρχιδημάρχου κ. Φράντζ Χοφστέττερ, που ανήκει στο Χριστιανικο-Κοινωνικό Κόμμα της Γερμανίας( CSU).

Ο πολυαγαπητός από όλες τις κομματικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από την ευρύτερη βαυαρική κοινωνία Αρχιδήμαρχος, κατέχει επί 18 έτη, ως επιδέξειος πηδαλιούχος, το πρώτο αξίωμα της πόλης Ταουφκιρχεν και αποτελεί πρότυπο μίμησης για όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Βαυαρίας.

Μετέχει ως πρόεδρος και σύμβουλος σε πολλές βαυαρικές υπηρεσίες και οργανισμούς και επαινείται παντοιοτρόπως για το πολύπλευρο ταλέντο του.

Στο από 21 μέλη αποτελούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μέλος και η ελληνίδα κ. Σώζω Μπαλντεράνου-Μενεξέ. που γεννήθηκε στη Βαυαρία.

Οι μετανάστες γονείς της κατάγονται από τη Λήμνο και στη βάπτιση της έδωσαν το όνομα Σώζω προς τιμή του Αγίου Σώζοντος, πολιούχου της Λήμνου.

Είναι η μόνη αλλοδαπή δημοτική σύμβουλος, ενώ εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε μεγάλη βαυαρική ασφαλιστική εταιρεία στο Μόναχο και επιτελεί μεγάλο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας επίσης παντοιοτρόπως και το έργο της Ενορίας μας στη πόλη Ταουφκιρχεν.

Η κ. Μπαλντεράνου-Μενεξέ ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και χαίρει πλήρους εκτίμησης απ’ όλες τις παρατάξεις του Δήμου Ταουφκιρχεν.

Στη σημερινή εκδήλωση για τον Αρχιδήμαρχο της ανέθεσαν ομόφωνα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να προσφωνήσει εκ μέρους τους τον Αρχιδήμαρχο και να του προσφέρει το κοινό τους δώρο.

Αξίζει θερμών συγχαρητηρίων η συμπάτριώτισσά μας Σώζω για τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και κερδίζει την αγάπη όλων των κατοίκων της πόλης, προβάλλοντας ελληνική κουλτούρα και γνήσιο δημοκρατικό ήθος.

Η συμπεριφορά όλων των δημοτικών συμβούλων δείχνει τον πήχυ αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης, αρμονικής συμβίωσης και αλληλοστήριξης των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιτιστικών θέσεων και θεμάτων του Δήμου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις κομματικές τους προδιαγραφές.

Χωρίς να μαλώνουν μεταξύ τους, βρίσκουν τρόπους να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό, πρός όφελος της κοινωνίας εν γένει.

Η ευστροφία του Αρχιδημάρχου και η διπλωματική του επιδεξιὀτητα συντελεί στο να κερδίζει την τελική συμφωνία για υλοποίηση προγραμμάτων του Δήμου.

Αυτή η θαυμαστή συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων έχει αναγάγει την πόλη Ταουφκιρχεν σε υψηλότατο επίπεδο κοινωνικών παροχών, σε δημιουργία πρότυπων σχολείων, νοσοκομείων και άλλων ιδρυμάτων.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και μετέφερε στον Αρχιδήμαρχο τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων της πόλης Ταουφκιρχεν για την ολοπρόθυμη στήριξή του στα θέματά τους.

Εμφανίσεις: 37289
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!