Διπλή ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας

malamo-4

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος προέβη σήμερα στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μονάχου, την ιστορική Σαλβάτορκιρχε, σε δύο ιερές ακολουθίες, σημαντικές για την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Χειροτόνησε σε Διάκονο τον Αλέξανδρο Κατερινόπουλο και χειροθέτησε σε μοναχό τον Γεώργιο Σοροβάκο.

Ο π. Αλέξανδρος είναι θεολόγος, έγγαμος με την επίσης θεολόγο κ. Κυριακή και γονέας τεσσάρων τέκνων. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεγάλωσε πνευματικά στην ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα των Αθηνών.

Ζει από ετών στο Μόναχο με την οικογενειά του και εργάζεται στο Ευρωπαικό Ίδρυμα Ευρεσιτεχνίας. Στήριξε παντοιοτρόπως το λειτουργικό, ποιμαντικό και διακονικό έργο της Ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μόναχο.

Ο μοναχός Γρηγόριος Σοροβάκος γεννήθηκε στη πόλη Werl κοντά στο Ντόρτμουντ, σπούδασε θεολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική και ετοιμάζει τη διδακτορική του διατριβή στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Μονάχου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος μετονόμασε τον μοναχό σε Γρηγόριο και προς τιμή του αγιορείτη ιερομονάχου Γρηγορίου, για την τριακονταπενταετή του θυσιαστική διακονία στο ιερό Μυστήριο της εξομολόγησης στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Στη διπλή αυτή ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας στο Μόναχο, Νταχάου και Τίπινγκεν και ο πνευματικός πατέρας του διακόνου και του μοναχού, ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Γρηγόριος, ο οποίος και επέδωσε την κανονική συμμαρτυρία για τον π. Αλέξανδρο.

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του μοναχού και του κληρικού, που πρέπει να διαποτίζονται από τη χάρη του αγίου Πνεύματος και να έχουν σφραγίδα ολόψυχης θυσιαστικής προσφοράς και ορθόδοξης μαρτυρίας.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα βροντοφώνησε εν μέσω άκρας συγκίνησης το ΑΞΙΟΣ και για τον Διάκονο π. Αλέξανδρο και για τον μοναχό π. Γρηγὀριο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κρατούσε στο χέρι του τον Τίμιο Σταυρό και ένα αναμμένο κερί, σύμβολα σταυρωμένης ζωής και αλλοίωσης εν Κυρίω.

Για το ορθόδοξο πλήρωμα Μονάχου είναι η σημερινή ημέρα, διπλή χαρμόσυνη εορτή και συνάμα αποτελεί χρυσή ελπίδα για το μέλλον της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον χώρο της Γερμανίας.

malamo-1

malamo-2

malamo-3

Εμφανίσεις: 88210
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!