Συνάντηση της Ορθοδόξου Νεολαίας Βελγίου

ImageΤη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμονας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοσυγγελεύων π. Σταύρος Τριανταφύλλου.

Κύριος ομιλητής ήταν Δρ. Κωνσταντίνος Κενανίδης, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Εκλήθη ως ειδικός σε θέματα Ποιμαντικής των Εφήβων και της Οικογένειας.

Το θέμα το οποίο παρουσίασε στη συνάντηση ήταν: «Οι σχέσεις μεταξύ των προσώπων της Αγ. Τριάδας, ως πρότυπο μοντέλο των σύγχρονων διαπροσωπικών σχέσεων των νέων».

Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε, «εμπνεόμενοι από τις ελάχιστες γνώσεις που έχουμε για τις σχέσεις των προσώπων της Αγ. Τριάδας και έχοντας υπόψη το πεπερασμένο χαρακτήρα της ανθρώπινης διάνοιας, να περιγράψει το υπέρλογο, το πνεύμα της απόλυτης αλληλοπεριχώρισης, το υπάρχειν μέσω του άλλου, αλλά και η ταυτόχρονη διατήρηση της προσωπικής υπόστασης και μοναδικότητα, που χαρακτηρίζουν τις Τριαδικές σχέσεις, αποτελούν και τις βασικές αρχές των σύγχρονων θεωριών της διαπροσωπικών σχέσεων.Image

Περιέγραψε με ξεκάθαρο τρόπο την ανθρωπολογική διαφοροποίηση της ορθόδοξης θεολογίας και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Παρέθεσε και ανέλυσε τα βασικά γνωρίσματα των Τριαδικών σχέσεων, όπως αυτά εκφράζονται διαχρονικά, μέσω των διαπροσωπικών σχέσεων των αγίων.

Επίσης παρουσίασε με κατανοητό τρόπο για τους νέους συμμετέχοντες, τις βασικές αιτίες των δυσλειτουργιών των διαπροσωπικών σχέσεων των νέων και παρέθεσε τις προϋποθέσεις για τη σύναψη και διατήρηση υγειών και δημιουργικών σχέσεων.

Ενώ δεν παρέλειψε ν’ απαντήσει στις πολλές και επίμονες ερωτήσεις των νέων για το επίμαχο θέμα.

Στο τέλος τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου, όσο και υπεύθυνος κληρικός της διοργάνωσης π. Κυπριανός Ποπέσκου (Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου), ευχαρίστησαν θερμά και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους στον ομιλητή, αλλά και την έκδηλη συγκίνησή τους για την άμεση ανταπόκριση των συμμετεχόντων νέων.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διάφορες ομάδες εργασίας με θέματα άμεσου ενδιαφέροντος των νέων.

Την Κυριακή τελέστηκε θεία λειτουργία με μεγάλη κατάνυξη, σε πολλές γλώσσες (φλαμανδικά, γαλλικά, ελληνικά, ρουμανικά, ρωσσικά και αραβικά) στο γραφικό ναΐσκο του συγκροτήματος, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Αθηναγόρα.

Image

Image

Εμφανίσεις: 62552
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!