Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού

st4

Η παρουσία αλλά και το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κεντρική Αμερική αποτέλεσε το κύριο θέμα της Ιερατικής Σύναξης που πραγματοποιήθηκε στην Ι. Μητρόπολη Μεξικού από τις 21 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Η τριήμερη συνάντησις ξεκίνησε με την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία εορτάστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και την οποία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Εισοδίων. 

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κ.κ. Αθηναγόρας, δεξιώθηκε τους Ιερατικούς Προϊσταμένους των Ορθοδόξων Κοινοτήτων που προσήλθαν στην Σύναξη από τις χώρες που υπάγονται στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στην τελετή παρευρέθηκε και καλωσόρισε τους Ιερείς, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό, κα Στεφανίδου.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης όλοι οι Ιερατικοί Προϊστάμενοι είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το Ιεραποστολικό έργο που τελούν στις επί μέρους κοινότητες υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου κκ Αθηναγόρα και την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κοινή αποδοχή όλων, το γεγονός πως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς καθώς όλο και περισσότεροι Χριστιανοί αποχωρούν από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ασπάζονται την Ορθόδοξη πίστη.

Μια συστηματική και αυξανόμενη μεταστροφή απλών ανθρώπων μεμονωμένων αλλά και ολόκληρων κοινοτήτων ή ομάδων από την ετεροδοξία στην αναλλοίωτη δια των αιώνων Ορθοδοξία.

Ιδιαίτερη επισήμανση δόθηκε στο γεγονός πως οι νέοι πιστοί αντιλαμβάνονται άμεσα την πνευματική ανάταση, την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, της μόνης σώζουσας Αλήθειας.

Την δεύτερη ημέρα, Σάββατο 22 συνεχίστηκαν οι εργασίες και οι παρουσιάσεις σχετικά με το Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Το απόγευμα κατατέθησαν τα αποτελέσματα της Συνάξεως ενώ ψηφίστηκε το πενταετές πρόγραμμα για το μελλοντικό Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το τριήμερο της Συνάξεως με την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία του νέου μεξικανού Διακόνου εις Πρεσβύτερο, Πατέρα Αναστάσιο Μπέγιο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κ.κ. Αθηναγόρας, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία παρευρέθησαν οι Πρέσβεις των Χωρών που υπάγονται στην Ι.Μ. Κεντρικής Αμερικής όπως επίσης και οι Πρέσβεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε επίσημο γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αθηναγόρας, ευχαρίστησε τους Πρέσβεις αλλά και όλους όσοι βοηθούν το έργο της Ιεραποστολής στην Κεντρική Αμερική.

“Η Ιεραποστολική μας εργασία είναι ένα έργο ζωής για το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη μας. Η προστασία της Θεοτόκου να επιφέρει σε όλους μακροημέρευση και προστασία”.

st1

st2

st3

Εμφανίσεις: 47077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!