Σύναξη νεολαίας στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου (ΦΩΤΟ)

bel-4

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού νέων έκλεισε η σύναξη της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο “La foresta” σε περιοχή της Λουβαίνης.

Περίπου 80 νέοι από το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν επίκαιρα και διαχρονικά θέματα της Ορθοδοξίας.

Το κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν “Το μυστήριο της αγάπης”, θέμα το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων και έδωσε τις ορθόδοξες προεκτάσεις της αγάπης μέσα στη σημερινή κοινωνία.

Επίσημος προσκεκλημένος, ο οποίος και ανέπτυξε το κεντρικό θέμα, ήταν ο Πρωτοπρεσβ. κ. Heikki Huttunen, ορθόδοξος ιερέας από τη Φινλανδία, ο οποίος ασχολείται επί πολλά χρόνια με τα θέματα των νέων και χρημάτισε πρόεδρος της κίνησης ορθοδόξων νέων “Syndesmos”.

Το πρόγραμμα το οποίο ακολουθήθηκε ήταν πλούσιο και εποικοδομητικό και οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην ανάπτυξη του θέματος του μυστηρίου της αγάπης, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 έγινε η υποδοχή και η πρώτη γνωριμία μεταξύ των διοργανωτών, των ομιλητών και των συμμετεχόντων νέων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για τη προσέλευση τους.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και μετά την Ακολουθία του Όρθρου, ξεκίνησε η ομιλία του π. Heikki στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, Ολλανδικά και Γαλλικά, με θέμα “Το μυστήριο της αγάπης”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα της αγάπης με βάση βιβλικά χωρία, στο μυστήριο του γάμου και στην ορθόδοξη προοπτική του, καθώς και στο πρόβλημα των διαζυγίων, φαινόμενο που μαστίζει τη σημερινή κοινωνία. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από το ακροατήριο οι οποίες απαντήθηκαν από τον κύριο ομιλητή.

Μετά το γεύμα ακολούθησε η ομιλία του Πρεσβ. κ. Κωνσταντίνου Κενανίδη, διδάκτωρ θεολογίας, με θέμα “Ο Θείος έρωτας στα πλαίσια των διαπροσωπικών σχέσεων”. Ακολούθως συνεχίστηκε η τριήμερη σύναξη με τα εργαστήρια (workshops) σε τέσσερεις γλώσσες από τους π. Heikki Huttunen, π. Κωνσταντίνο Νευροκοπλή, π. Ciprian Popescu και π. Dominique Verbeke.

Εκεί δόθηκε η δυνατότητα, σε μικρές ομάδες νέων να διαμορφώσουν θέματα με απορίες και να συζητηθούν.

Η ημέρα έκλεισε με εσπερινό και ακολούθησε συνάντηση στο lounge που διαμορφώθηκε στο συνεδριακό κέντρο.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσιο που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες της σύναξης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων κληρικών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους νέους για τη συμμετοχή τους.

Επίσης ευχαρίστησε τις χορωδίες νέων οι οποίες έψαλαν σε αρκετές γλώσσες καθώς επίσης και τους διοργανωτές και κυρίως τον π. Ciprian Popescu, γραμματέα της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και είχε την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης της σύναξης.

Ακολούθως συζητήθηκαν τα συμπεράσματα και οι απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους για την τριήμερη σύναξη των νέων και δόθηκε η υπόσχεση για την επόμενη έτσι ώστε να συνεχισθεί αυτή η επαφή μεταξύ τους.

bel-1

bel-2

bel-3

bel-5

bel-6

bel-7

bel-8

bel-9

bel-10

bel-11

bel-12

bel-13

Εμφανίσεις: 37928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!