Το πρώτο της μοναστήρι απέκτησε η Μητρόπολη Σουηδίας

souidia-1

Την Κυριακή έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης η τελετή μεταβίβασης του Ησυχαστηρίου του Αγίου Νικολάου στο Ρέτβικ στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας είπε οτι "Πόθος μας διακαής και επιδίωξις μας είναι να αποτελέσει το υπό ίδρυσιν μοναστήρι τον πόλο έλξης Χριστιανών και μη, το πνευματικό κέντρο προσευχής, ασκήσεως και πνευματικής περισυλλογής των Ορθοδόξων αδελφών μας και των πέντε κρατών που απαρτίζουν την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας. Θα χαίρεται και θα αναπαύεται η ψυχή του μακαριστού ιδρυτού του Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Βίττη, το μνημόσυνο του οποίου τελέσαμε σήμερα. Η μεταβίβαση του Ησυχαστηρίου στην Ι. Μητρόπολη ήταν η ενδόμυχη επιθυμία του."

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όπως ο Κύριος μας οδηγεί στο ευλογημένο αυτό ασκητήριο αγνές ψυχές που θα έχουν ζήλο μέσα τους, πνεύμα αυταπάρνησης και υπακοής, καθώς και βαθειά ευσέβεια που θα εμπνέουν και θα καθοδηγούν τους ανθρώπους που θα εισέρχονται την πύλη της μονής για συμπαράσταση πνευματική.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη της Αδελφότητος/Συλλόγου του Αγίου Νικολάου για την μέχρι τούδε αφοσίωση και προσφορά τους στη διατήρηση του Ησυχαστηρίου και της προβολής της πνευματικής διακονίας του Γέροντος Ευσεβίου και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του ανωτέρω θεάρεστου σκοπού, ζήτησε δε την ηθική και οικονομική συμπαράσταση όλων προς την επίτευξιν του ανώτερω σκοπού.

souidia-2

souidia-3

Εμφανίσεις: 55431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!