Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Βελγίου (ΦΩΤΟ)

ixelles-9

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ιστορική Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ixelles, με μέγα αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου, προσκεκλημένου του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Έντονη ήταν η συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πιστών από όλες τις ενορίες των Βρυξελλών για την εορτή των Αρχαγγέλων.

Η κυριώνυμος ημέρα εορτάσθηκε με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του φιλοξενουμένου Μητροπολίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και κατά την προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εσθονίας κ Στέφανο για την παρουσία του, η οποία λάμπρυνε την ιερά πανήγυρη και για το γεγονός της παρουσίας του ως προκαθήμενου πλέον Αυτονόμου Εκκλησίας καθώς προηγουμένως επισκεπτόταν την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ως λαϊκός και διάκονος.

Επίσης ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Σπυρίδωνα Αποστολάκη για την οργάνωση της Ενορίας του καθώς και όλο το επιτελείο του και τους ενορίτες για την πολύτιμη βοήθεια που παρέχουν όλα αυτά τα έτη.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εσθονίας ευχαρίστησε για την τιμή της προσκλήσεως, συνεχάρη και ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στο έργο του πρώην Μητροπολίτη Βελγίου κ. Παντελεήμονα με τον οποίο τον συνέδεε φιλία χρόνων.

Έπειτα αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που του ανέθεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο να διαποιμάνει την Ιερά Μητρόπολη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

ixelles-18

ixelles-19

ixelles-1

ixelles-2

ixelles-3

ixelles-4

ixelles-5

ixelles-6

ixelles-7

ixelles-8

ixelles-10

ixelles-11

ixelles-12

ixelles-13

ixelles-14

ixelles-15

ixelles-16

ixelles-17

Εμφανίσεις: 48376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!