Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας αποκτά έναν νέο Ιερό Ναό

agios alfonso

Στην Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, παραχωρείται ο ναός του Αγίου Αλφόνσου στο κέντρο της Αυστριακής πόλης Λεόμπεν, του οποίου η επίσημη συμβολική παράδοση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος, από την Πέμπτη, θα βρίσκεται για εξαήμερη επίσκεψη στην Αυστρία με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος "Προ Οριέντε", για τον Διάλογο Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πρόκειται για παραχώρηση-δωρεά του μοναστηριακού ναού του τάγματος των Ρεντεπτοριστών στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, για την κάλυψη των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των Ορθοδόξων της ευρύτερης περιοχής, που ευοδώθηκε έπειτα από ενέργειες του Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιου.

Στον ιδιαίτερου κάλους ναό του Αγίου Αλφόνσου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν σε χρήση, υπάρχει, μεταξύ άλλων, αντίγραφο της εικόνας της Διαρκούσης Παναγίας (της Παναγίας της διαρκούς βοήθειας) από την Κρήτη.

Μετά την πρόσφατη παραχώρηση από την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή, του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, μεγάλης έκτασης στην περιοχή του γνωστού θέρετρου Σανκτ Αντρέ αμ Τσίκζεε, για την ανέγερση της πρώτης οργανωμένης ορθόδοξης Μονής στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, ο ναός του Αγίου Αλφόνσου είναι η δεύτερη στη σειρά παραχώρηση-δωρεά προς την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας.

Το δωρητήριο συμβόλαιο για την έκταση όπου θα ανεγερθεί η Μονή, θα παραλάβει συμβολικά επίσης ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 11 Νοεμβρίου, στη διάρκεια τελετής στην Επισκοπή της΄Αιζενστατ, της πρωτεύουσας του Μπούργκελαντ.

Ανακοινώνοντας πρόσφατα την ίδρυση της Μονής, της οποίας η ανέγερση αναμένεται να αρχίσει ήδη μέσα στο Νοέμβριο, ο Μητροπολίτης Αρσένιος είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως το πρώτο αυτό Ορθόδοξο μοναστήρι θα αποτελέσει «γέφυρα» που θα ενώνει την Αυστρία με την Ελλάδα, τον Καθολικισμό με την Ορθοδοξία.

Στην Αυστρία, όπου ο αριθμός των Ορθοδόξων ανέρχεται στις 500.000 και αποτελούν τη δεύτερη θρησκευτική Κοινότητα (μετά τη Ρωμαιοκαθολική), υπάρχουν επτά δικαιοδοσίες Ορθοδόξων Εκκλησιών, εκείνες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αντιοχείας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Σερβίας, οι οποίες εκπροσωπούνται στη Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων, της οποίας προεδρεύει ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εμφανίσεις: 80041
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!