Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας

uggas-2

Του Βασίλειου Σταματόπουλου

Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, μετά την θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση με την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμηση, του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιεροθέου και Αγίου Στεφάνου στην Βουδαπέστη υπό του Πρωτοπρεσβύτερο Ιωσήφ Κάλοτα.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την επισκοπική πορεία του που είχε ο Μακαριστός Μιχαήλ ο οποίος αγάπησε θερμά το ποίμνιό του, και τον αγάπησε και εκείνο εγκάρδια.

Ήταν αυτός που ανέστησε εκ της στάχτης την Ουγγρική Ορθόδοξο Εκκλησία.

Στην επιμνημόσυνο δέηση παρευρέθησαν εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας ο Σύμβουλος ΟΕΥ Μιχαλόπουλος Απόστολος και ο Σύμβουλος Τύπου Νίκος Βλαχάκης.

Μεταξύ των άλλων παρευρέθησαν, ο στενός συνεργάτης του στο χωριό Μπελογιάννη, Κώστας Ριζογιάννης και ο Γραμματέας του Ελληνικού-Κυπριακού – Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας Βασίλης Σταματόπουλος.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Βουδαπέστη Γιαννακάκης Δημήτρης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Μακαριστού θα παρευρεθεί στην επιμνημόσυνο δέηση που θα γίνει αύριο στην Βιέννη εκπροσωπώντας και όλο το Ελληνισμό της Ουγγαρίας.

uggas-1

Εμφανίσεις: 50224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!