Άρωμα Ορθοδοξίας στις βαυαρικές Άλπεις

ikona-1

Τελέστηκε σήμερα, 15.10.14, στο παρεκκλήσιο του νοσοκομείου „Αγία Βαρβάρα“ στη πόλη Μισμπαχ (Miesbach) στις βαυαρικές Άλπεις η ακολουθία του αγιασμού δύο, μεγάλων διαστάσεων, εξαίρετων χειροποιήτων βυζαντινών εικόνων, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Οι εικόνες είναι έργα των Θεσσαλονικέων αγιογράφων Χριστοφάνους, Ανδρομάχης και Ελένης Βουτσινά.

Οι εικόνα του Κυρίου είναι δωρεά της ευλαβούς οικογενείας της παροικίας μας, Γεωργίου και Βηθανίας Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου υπεβλήθη προ έτους περίπου σε βαρείας μορφής εγχείρηση στο νοσοκομείο αυτό και από ευγνωμοσύνη εδώρησε την εικόνα του Κυρίου, για να εισακούει ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων εσσαεί τις προσευχές των εκεί νοσηλευομένων και του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι δωρεά του μεγάλου φιλέλληνα και φιλορθόδοξου μακαριστού ΄Ερχ Γκράιπλ, πρώην προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μονάχου και Άνω Βαυαρίας.

Ο ρωμαιοκαθολικός κυρός Έριχ Γκρἀιπλ είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία και στήριξε επανειλημμένα τόσο το έργο της Ιεράς Μητροπόεως Γερμανίας στο Μόναχο, όσο και πολλές άπορες πολύτεκνες οικογένειες στην Αθήνα, μέσω του προγράμματος ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου „Αγία Βαρβάρα“ χάρισε την εικόνα της Παναγίας για να συνοδεύει η Μητέρα όλων μας τις προσευχές των ασθενών και λοιπών επισκεπτών του παρεκκλησίου.

Τονίζεται ιδιαίτερα το γεγονός, ότι στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται όχι μόνο βαυαροί, αλλά και ασθενείς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δεδομένου του ότι το νοσοκομείο ευρίσκεται σε πολυσύχναστο θέρετρο, χειμερικό και καλοκαιρινό, των Άλπεων.

Στη τελετή αγισμού των εικόνων παρέστησαν οι οικογένειες των δωρητών, η θυγατέρα του μακαριστού Γκράιπλ, κ. Σάσκια με το σύζυγό της Σταύρο Κωσταντινίδη και τους γονείς του, Πρεσβύτερο-Οικονόμο π. Πλούταρχο και Κρατισίκλεια και ο κ. Γεώργιος Αντωνίου με τη σύζυγό του Βηθανία και τον υιό του Ευάγγελο.

Παρέστησαν επίσης οι υπεύθυνοι για την εκκλησιαστική και ποιμαντική περίθαλψη των ασθενών κ. Δρ. Ρεγκίνα Σάχσε (ρωμαιοκαθολική), και ο πάστορας Φρίντριχ Βόλτερεκ, ο διεθυντής του νοσοκομείου κ.Μιχαήλ Κέλμπελ, ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής, καθηγητής κ. Χέφλινγκ, καθώς επίσης και άλλοι διευθυντές μονάδων του νοσοκομείου, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς του νοσοκομείου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ανέλυσε διεξοδικά στους παρευρισκομένους το θεολογικό νόημα της εικόνας του Κυρίου και της Θεοτόκου.

Η ακολουθία του αγιασμού και η όλη τελετή μεταδόθηκε σ΄όλο το νοσοκομείο, μέσω του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού δίκτυου του νοσοκομείου.

Ο τοπικός τύπος αναφέρεται στο γεγονός με εκτεταμένο ρεπορτάζ.

Φωτο: Ronny Brünner

ikona-2

ikona-3

ikona-4

Εμφανίσεις: 79672
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!