Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Βελγίου (ΦΩΤΟ)

dsc 1105

Την εις διάκονον χειροτονία του κ. Philippe Mevis, τέλεσε στις 28 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ενορία του Αγίου Αμάντου στο Kortrijk (Courtrai).

Λίγο πριν τη χειροτονία, ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο που εκφώνησε, τόνισε την αξία του λειτουργήματος της διακονίας, του οποίου το έργο δεν τελειώνει στα λειτουργικά καθήκοντα της ενορίας αλλά συνεχίζεται προσφέροντας βοήθεια και στους συνανθρώπους που πολλές φορές έχουν ανάγκη στήριξης.

Ο διάκονος θα πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους αυτούς οι οποίοι τις αναζητούν. Εκτός των άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος που θα διακονήσει σε μια Μητρόπολη η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο είναι η πηγή της ενότητας των Εκκλησιών.

Στην αντιφώνησή του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νέος διάκονος Philippe, συγκινημένος, ανέφερε ότι παρ’ ότι βρίσκεται στον χώρο της Εκκλησίας εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορεί να αισθανθεί έτοιμος για το μεγαλειώδες υπούργημα της διακονίας στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, εφόσον κανείς δεν μπορεί να είναι έτοιμος για κάτι τόσο ιερό και άγιο.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα για την τιμή που του προσέφερε να τον εισαγάγει στους κόλπους της ιεροσύνης, και ο οποίος τον βοήθησε να προχωρήσει στην απόφασή του αυτή. Επίσης ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα π. Παύλο, ο οποίος – όπως αναφέρθηκε – απουσίαζε για λόγους υγείας, τη σύζυγό του Αλεξία και τα τέσσερα παιδιά τους, καθώς και όλους όσοι συμπροσεύχονταν κατά την μεγάλη ημέρα της χειροτονίας του.

Το λόγο έλαβε στο τέλος ο ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Pius Pauwelyn, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και όλους τους ενορίτες και παρευρισκόμενους για την προσέλευσή τους.

Μεταξύ των υπολοίπων τον λόγο έλαβε και ο αδερφός του διακόνου με μία σύντομη αλλά περιεκτική και συγκινητική ομιλία αναφέροντας ότι, είναι υπερήφανος που ο αδερφός του εισήλθε στον ιερό κλήρο και θα βρίσκεται στην διάθεση της Εκκλησίας, αλλά τον κάλεσε να μην λησμονήσει ποτέ την οικογένειά του.

Να αναφερθεί ότι ο π. Philippe είναι έγγαμος με τέσσερα παιδιά και έχει αποφοιτήσει από το γαλλόφωνο τμήμα του Ινστιτούτου θεολογικής επιμόρφωσης στις Βρυξέλλες.
Την ίδια ημέρα και στο τέλος του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Neboja.

dsc 0851

dsc 1058

dsc 1089

dsc 1129

Εμφανίσεις: 45046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!