Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ι.Μ. Τορόντο (ΒΙΝΤΕΟ)

toront-4

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2014, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) γιόρτασε με λαμπρότητα την γιορτή του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου και Ευαγγελιστή.

Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ο οποίος είναι επίσης ο προστάτης Αγιος της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποφοιτήσει 43 νέοι από την Θεολογική Ακαδημία μας και οι 26 από αυτούς έχουν ήδη χειροτονηθεί και υπηρετούν τις Ελληνορθόδοξες κοινότητές μας σε ολόκληρο τον Καναδά.

Του πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστόφορος και συμμετείχαν οι ιερείς από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Σημειώνεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Τορόντο (Καναδά) κ. Σωτήριος βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην Κωνσταντινούπολη για τις προσεχείς συνεδριάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της οποίας είναι μέλος.

Τους βυζαντινούς ύμνους έψαλαν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι της Θεολογικής μας Ακαδημίας με επικεφαλής τον π. Οδυσσέα Δρόσσο.

Μετά το τέλος των ι. Ακολουθιών η Ιερά Μητρόπολη πρόσφερε καφέ και γλυκίσματα στους ευλαβεις χριστιανούς που τίμησαν και φέτος την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

toront-1

toront-2

toront-3

toront-5

toront-6

Εμφανίσεις: 58673
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!