Μόναχο: Η Εκκλησία προσεύχεται για μια ειρηνική γιορτή της Μπύρας

monaxo-2

Από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2014 λαμβάνει χώρα στο Μόναχο η Γιορτή της Μπύρας (Οκτόμπερφεστ) με εκατομμύρια γερμανών και επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η ορθόδοξη εκκλησία μας προσεύχεται για μια ειρηνική γιορτή, μετά και από θλιβερά γεγονότα του παρελθόντος.

Στη σημερινή επίσημη παρέλαση στο κέντρο του Μονάχου με 8 περίπου χιλιάδες άνθρώπων πάσης ηλικίας με εθνικές στολές Βαυαρίας και άλλων κρατών, έλαβε μέρος ο Αρχιδήμαρχος Μονάχου κ. Ντίτερ Ράιτερ με τη σύζυγό του, ο Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ως επίσημος προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Χορτ Σεεχόφερ.

Η πομπή πέρασε από την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Σωτήρος Μονάχου, την γνωστή και ιστορική Σαλβάτορκιρχε.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο προιστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο π. Θωμάς, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου κ. Ανδρέας Μοράκης και πολλοί έλληνες παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν εγκάρδια τους επισήμους και τους παρελαύνοντες.

Ως δεἰγμα της συμμετοχής του ελληνισμού στην εορταστική αυτή εκδήλωση και ως προσευχή για την ειρηνική διεξαγωγή του Οκτομπερφεστ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επέδωσε στον Αρχιδήμαρχο κ. Ντίτερ Ράιτερ μια ανθοδέσμη.

Τον π. Απόστολο συνόδευαν τρεις ελληνίδες νεάνιδες με τοπικές στολές, η Χριστίνα Τσιπουρίδου (στολή Θάσου), η Θεοδώρα Μοράκη (στολή Κρήτης) και η Σοφία Κράουσε (στολή Ποντίων).

monaxo-1

Εμφανίσεις: 56136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!