25 χρόνια παρουσίας Ιεράς Μονής στην Ολλανδία

ollandia-1

Με την παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 το Αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή της γεννήσεως της Παναγίας στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας.

Λεωφορεία με πιστούς κατέφθασαν απ’ όλη την επαρχία της Μητροπόλεως, και από τη Γερμανία για να συνεορτάσουν την Ιερά πανήγυρη.

Με πνευματική κατάνυξη και ιεροπρεπή απλότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Ευμενείας κ. Μαξίμου και με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατάμεστο από πιστούς καθολικό της ιεράς Μονής.

Τον Θείο κήρυγμα εκφώνησε ο π. Θεολόγος Τσιρτσίδης, αναφερόμενος στην θεολογία της εορτής και την έντονη παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου στη ζωή των Χριστιανών.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ετέλεσε αρτοκλασία και τρισάγιο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Λύστρων κυρού Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην εικοσιπενταετή πλέον παρουσία της Ιεράς Μονής στην Ιερά Μητρόπολη και στην Ορθοδοξία γενικότερα.

Επαίνεσε την ηγουμένη Μαρία και όλη την αδελφότητα για το δύσκολο έργο που επιτελούν και επετέλεσαν επί σειρά ετών και ευχήθηκε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το μοναστικό έργο τους.

Εμφανίσεις: 61784
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!