Χιλιάδες πιστοί στα Μοναστήρια Πατροκοσμά και Παρηγορήτισσας της Ι.Μ. Τορόντο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

tor-5

Η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο γιόρτασε και φέτος τις γιορτές των δύο Μοναστηριών της που βρίσκονται σε πανέμορφες καταπράσινες τοποθεσίες στον Καναδά και σημειώνουν σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Στις 22 και 23 Αυγούστου, η Ιερά Μονή της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, κοντά στο Μόντρεαλ, Κεμπέκ, γιόρτασε με λαμπρότητα την γιορτή του Μοναστηριού.

Ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σωτήριο και την επομένη ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Χριστοφόρο όπου συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς Μοντρεάλ και περιχώρων.

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και προσκυνητών, συνέρρευσαν δείχνοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους για το Μοναστήρι.Η Γερόντισσα Θέκλα, αλλά και όλες οι αδελφές, οργάνωσαν τα πάντα θαυμάσια με τη γνωστή χριστιανική τους φιλοξενία προς όλους. Σημειώνεται, ότι το Μοναστήρι έκτισε μεγάλο τυροκομείο το οποίο είναι τα μέγιστα ωφέλιμο.

Στις 23 και 24 Αυγούστου, η Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τίμησε τον προστάτη της Αγιο. Φέτος, η Εκκλησία μας γιορτάζει τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά (1714 - 2014).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σωτήριος ετέλεσε τον Μέγα Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, βοηθούμενος από δεκάδες ιερείς Τορόντο και περιχώρων.

Πλήθος πιστών από το νότιο Οντάριο προσήλθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Κοσμά. Η Ηγουμένη Αλεξία και οι αδελφές της Μονής οργάνωσαν τα πάντα εξαιρετικά.

Οι αδελφές μοναχές υπό την διεύθυνση της Γερόντισσας Αλεξίας έψαλαν κατά τρόπο παραδειγματικό τους ύμνους του Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας με βυζαντινή μουσική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.

tor-1

tor-2

tor-3

tor-4

tor-6

tor-7

tor-8

Εμφανίσεις: 78652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!