H εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μασσαλία (ΦΩΤΟ)

massalia-10

Χθές τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα λαμπρή Πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιερατικού επιτρόπου Ν. Γαλλίας Αρχιμ. π. Γρηγορίου Ιωαννίδη και του συνεφημερίου π Κυρίλλου Costanza.Ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια προσέδωσε στην εορτή η παρουσία και συμμετοχή στην πανήγυρη για πρώτη φορά, του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος με τους Αξιωματικούς ,Υπαξιωματικούς των πολεμικών πλοίων Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ που κατέπλευσαν στη Μασσαλία στις 14 Αυγούστου και τους σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους ταξιδίου.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία όπου ο εφημέριος Αρχιμ. Γρηγόριος καλωσόρισε την 100νταμελή περίπου αντιπροσωπεία του Π.Ν και χαιρέτισε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στ. Γαβριήλ.

Παρέστησαν ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας Πλοίαρχος ΛΣ κ. Παπαλεονάρδος Δημοσθένης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Στ. Πεταλάς.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν βυζαντινός χορός από Αξιωματικούς Π.Ν των πλοίων.

Η μέρα αυτή χαρακτηρίστηκε σημαντική για τη πόλη αφού η παρουσία του ΠΝ θεωρήθηκε ως επιστροφή των Ελλήνων στη πόλη που θεμελίωσαν οι Φωκαείς από τη Μ.Ασία στα 600 π.Χ.Η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας τιμήθηκε από τα στρατευμένα νειάτα της Πατρίδος μας αφού Εκείνη είναι η προστάτης και έφορος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και μάλιστα σε μια πόλη που έχει μεγάλη Ελληνική ιστορία και στον Ναό όπου είδε το φώς και βαπτίσθηκε ο Μακεδονομάχος Ήρωας Παύλος Μελάς.

massalia-1

massalia-2

massalia-4

massalia-5

massalia-6

massalia-7

massalia-8

massalia-9

massalia-11

massalia-12

massalia-13

Εμφανίσεις: 76297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!