Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Βελγίου (ΦΩΤΟ)

DSC 8817

Βρυξέλλες - Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 15 Ιουνίου 2014, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γαβριήλ και Μιχαήλ Βρυξελλών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του νέου θεολόγου Αθανασίου Τοπαρλάκη.

Συνελειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Μάξιμος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ελβετίας Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος, πνευματικός του νέου διακόνου, κληρικοί του Μητροπολιτικού Ναού, καθώς και εκ της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (Χανίων) Κρήτης ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης, πατέρας και αδελφός της διακονίσσης Μαρίνης αντιστοίχως.

Κατάμεστος ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός από πλήθη πιστών, οι οποίοι με κατάνυξη συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και το μυστήριο της χειροτονίας.

Με πολύ προσοχή άκουσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Βελγίου κ. Αθηναγόραν να λέει: "H κλῆσις σου νὰ γίνῃς διάκονος τοῦ Θεοῦ σὲ καθιστᾷ σήμερον ἕνα φανάριον, διὰ νὰ φωτίζῃς τὰ πρόσωπα γύρω σου, μὲ τὴ συμπεριφοράν σου καὶ μὲ τὸ παράδειγμά σου. Εἶμαι πεπεισμένος ὅτι, ὡς κληρικός, θὰ ἀντιλαμβάνεσαι ποῖος ὀφείλεις νὰ εἶσαι καὶ πῶς νὰ συμπεριφέρεσαι μέσα εἰς τὴν κοινωνίαν. Ὡς θεολόγος ἔμαθες καὶ ἐδίδαξες, καὶ γνωρίζεις λοιπὸν τέλεια, τὸ πῶς ἕνας κληρικὸς πρέπει νὰ συμπεριφέρεται ἀκολουθῶν τὸ παράδειγμα Ἐκείνου ποὺ εἶπεν «Ἐγώ εἰμι ἡ ὀδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή», Ἐκείνου ποὺ εἶναι «χθὲς καὶ σήμερον ὁ Αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας», Ἐκείνου ποὺ εἶναι τέλειος Θεὸς καὶ ἔγινε ἄνθρωπος, διὰ νὰ γίνῃ τὸ παράδειγμα πρὸς μίμησιν καὶ, τὸ αἰώνιον πρότυπον τῆς ζωῆς".

Στο τέλος της Λειτουργίας μίλησε και ο Διάκονος κ. Αθανάσιος, οποίος με πολύ συγκίνηση αναφέρθη: "(…) θα ήθελα να αναπέμψω δοξολογία στον Τριαδικό Θεό ο οποίος … επέτρεψε να εισέλθω στο άγιο Θυσιαστήριο … στην αεί άκαη δάδα της ιεροσύνης, δάδα η οποία έχει διττή την ιδιότητα: φωτιστική και θερμαντική, δοθείσα από τον Θεό του ελέους στον άνθρωπο. Μια δάδα για την οποία φέρω την ευθύνη να κρατήσω άσβεστη και να χρησιμοποιήσω με τον οποιοδήποτε δυνατό τρόπο για τον φωτισμό των ανθρώπων".

Ο Διάκονος Αθανάσιος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και του Ινστιτούτου μεταπτυχιακών σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας Σαμπεζί (Γενεύης).

Η Εκκλησία ευελπιστεί ότι η διακονία του Διακόνου Αθανασίου θα αποβεί διαπρεπής και όλες οι θεολογικές γνώσεις του θα υπηρετήσουν τον καταρτισμό του λαού του Θεού.

Όλοι του ευχήθηκαν να έχει υγεία, να είναι πάντα άξιος και με ενθουσιασμό και πίστη να λατρεύει τον Θεόν και να διακονεί τον λαόν.

DSC 8376

DSC 8465

DSC 8467

DSC 8519

DSC 8629

DSC 8694

DSC 8722

DSC 8737

DSC 8740

DSC 8749

DSC 8760

DSC 8767

DSC 8853

DSC 8860

DSC 8878

DSC 8897

DSC 8972

DSC 8976

Εμφανίσεις: 111598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!