Ο Μητροπολίτης Βελγίου στην Σουηδία (ΦΩΤΟ)

IMG 1313

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, επισκέφθηκε τη Στοκχόλμη από τις 27 ως και τις 29 Μαΐου 2014 για να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη.

Βασικός σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η προετοιμασία της Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα που θα γίνει στις 14 Ιουνίου 2014 στις 11 το πρωί στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στό κέντρο της πόλης της Στοκχόλμης.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου επισκέφθηκε πρώτα τον πρώην Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Παύλο. Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Ελληνίδα πρέσβη στη Στοκχόλμη κ. Αλίκη Χατζή και είχε συνάντηση με διάφορα πρόσωπα από την ομογένεια της Σουηδικής πρωτεύουσας.

Έτσι σχημάτισε μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σουηδία.

Την Τετάρτη 28 Μαΐου ο Πατριαρχικός Επίτροπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Απόδοσης του Πάσχα έχοντας ως συλλειτουργό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη, εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού.

Η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας περιλαμβάνει τέσσερις Χώρες: τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ισλανδία. Έχει σήμερα τέσσερις ενορίες: στη Στοκχόλμη, στην Ουψάλα, στο Γκέτεμποργκ και στο Όσλο.

Νέος και δυναμικός, ο νέος Μητροπολίτης Σουηδίας θα εργασθεί για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στις βόρειες περιοχές της Ευρώπης.

Επίσης θα είναι ο πρόεδρος της Επισκοπικής Συνέλευσης Σκανδιναβίας που περιλαμβάνει όλους τους κανονικούς ορθόδοξους επισκόπους που έχουν ενορίες στις Σκανδιναβικές Χώρες.

IMG 1219

IMG 1221

IMG 1235

IMG 1275-2

IMG 1282

IMG 1292

IMG 1294

IMG 1303

IMG 1310

IMG 1336

Εμφανίσεις: 111300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!