Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Επιτάφιο

mex2

Επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα και της Αναλήψεως του Κυρίου τελέσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μεξικό η Θεία Λειτουργία επάνω στο ειδικά διασκευασμένο και στολισμένο τραπέζιο το λεγόμενο Κουβούκλιο με αποξειραμένες γαρδένιες της Μεγάλης Παρασκευής

H Θεία Λειτουργία στον Επιτάφιο, προκάλεσε δέος και συγκίνηση στους πιστούς που παρακολούθησαν όλο το λειτουργικό που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Δαμιανός, μια και ο Επιτάφιος ήταν τοποθετημένος στην μέση του Σολέα. Στον χώρο που τελούνται τα μυστήρια και οι διάφορες τελετές.

Δεξιά του ήταν τοποθετημένος ο Τίμιος Σταυρός και αριστερά η εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου.

“Σε μια χώρα κυρίως καθολική όπου οι πιστοί έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν τον Ιερέα να τελεί το Μυστήριο ενώπιόν τους, είναι σημαντικό να βιώσουν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που τελείται μέσα στην Θεία Λειτουργία, και που αποτελεί την σπουδαιότερη και τελειότερη λατρευτικήεκδήλωση των χριστιανών. Ολες οι άλλες θρησκείες δίνουν έμφαση στα Πάθη του Κυρίου εμείς στη Σταύρωση για αλλά και την Ανάστασή Του.
Για αυτό τον λόγο τοποθετήθηκαν αριστερά και δεξιά του Επιταφίου τα Ιερά αυτά σύμβολα, που δοξάζουν την Θυσία, το μήνυμα της Ανυψώσεως της χαράς της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. “Αυτή η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή”.

mex1

mex3

Εμφανίσεις: 78734
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!