Ποιμαντική φροντίδα για την τρίτη ηλικία

Beirat

Όπως είναι γνωστό, η Καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ ίδρυσε το „Συμβούλιο των Επιτετραμμένων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για Μετανάστευση, Ασυλο και Ενσωμάτωση“.

Στο Συμβούλιο αυτό μετέχουν εκπρόσωποι των εκλησιών, των οργανώσεων και των παγγερμανικών συλλόγων των μεταναστών.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσωπεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου.

Το Συμβούλιο αυτό είναι - μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου - υπό την εποπτεία της νέας Ομοσπονδιακής Υπουργού, για θέματα μετανάστευσης, ασύλου και ενσωμάτωσης κ. Άινταν Οετσογκουτς.

Η κ. Άινταν Οετσογκουτς είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), οι γονείς της είναι τούρκοι μετανάστες στη Γερμανία και όπως η ίδια δήλωσε, έχει προγόνους ελληνικής καταγωγής.

Μόλις ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα συνεκάλεσε το „Συμβούλιο των Επιτετραμμένων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για Μετανάστευση, Ασυλο και Ενσωμάτωση“ σε μια πρώτη γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων.

Ανακοίνωσε το ότι το Συμβούλιο αυτό δεν μπορεί να υπάρχει νομικά με την υπάρχουσα δομή του στη νέα τετραετία, εκτιμά όμως την ῦπαρξή του και επειδή χρειάζεται την εμπειρία των μελών του, επιθυμεί την περαιτέρω συνεργασία με άλλη δομική μορφή.

Στον χαιρετισμό της η κ. Υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες που θέλει να δώσει στη θητείας της. Ανέφερε λ.χ. την νομική κατοχύρωση της διπλής υπηκοότητας, την καλυτέρευση της κατάστασης των προσφύγων με μαθήματα γερμανικής γλώσσης και εξεύρεση εργασίας, και την καλύτερη παιδεία και επαγγελματική εκπαίδευση της μαθητιώσας νεολαίας, ιδιαίτερα των μεταναστών.

Ανέφερε επίσης ότι το 2015 θα είναι έτος Υγείας και Νοσηλείας, ιδιαίτερα για τις μεταναστευτικές ομάδες.

Στη συζήτησε που ακολούθησε ο π. Απόστολος συνεχάρη την κ. Υπουργό για τα νέα της καθήκοντα και τόνισε ότι και το έτος υγείας είναι πολύ σημαντικό και για τους έλληνες μετανάστες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην πρωτοβουλία του να καλέσει στο Μόναχο τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και σημερινό διευθυντή του ιδρύματος Μίνχενστιφτ (Münchenstift) κ. Σίγκφριντ Μπένκερ για ενημέρωση των ελλήνων σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων γήρατος και νοσηλείας.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Μαίου 2014 στο „Πολιτιστικό Κέντρο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος“, δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Ο κ. Σίγκφριντ Μπένκερ και η συνοδός του κ. Δρ. Μαρτίνα Όρτνερ ανέλυσαν με λεπτομέρειες το υπάρχον κοινωνικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών, τη δαπάνη των παρεχομένων υπηρεσιών και τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους.

Με πρόταση του π. Αποστόλου δημιουργήθηκε μια επιτροπή που θα ενημερώνει μελλοντικά και θα συνδράμει τους ενδιαφερομένους.

Την επιτροπή αποτελούν ο π. Απόστολος, ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, Διευθυντής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ Μονάχου, η κ. Ελένη Βούλγαρη-Ποππ, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μονάχου και η κ. Άννα Μάζη, κοινωνική παιδαγωγός της Κάριτας.

Το θέμα γηροκομείων και νοσηλείας απασχολεί πολλούς συμπατριώτες μας και για το λόγο αυτό η Εκκλησία μας θα συνεχίσει με ζήλο την ποιμαντική της φροντίδα για την τρίτη ηλικία.

Senioren-Info-2

Εμφανίσεις: 52803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!