Τρεις νέοι Διάκονοι στην Ι. Μητρόπολη Τορόντο

7. Ord AA

Ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο, τον Ανδρέα Allain, την Κυριακή των Βαϊων, μέσα σε πυκνό εκκλησίασμα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Halifax (Ανατολικός Καναδάς).

Ο Διάκονος Ανδρέας Allain, γεννήθηκε στο Halifax από Καναδούς γονείς, απόφοιτος της Θεολογικής μας Ακαδημίας στην οποία έμαθε αρκετά καλά ελληνικά και άριστα Βυζαντινή μουσική, είναι δε έγγαμος.

Την Τρίτη, παραμονή της Μεσοπεντηκοστής, στον κατάμεστο από εκκλησίασμα Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο (Κεντρικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροτόνησε σε Διάκονο τον από το Τορόντο καταγόμενο και από Ελληνες γονείς, απόφοιτο της Θεολογικής μας Ακαδημίας, Τιμολέοντα Πράττα ο οποίος είναι έγγαμος.

Στην Θ. Λειτουργία και στην σε Διάκονο χειροτονία του Τιμολέοντα Πράττα, συμμετείχαν ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, 28 ιερείς και ένας Διάκονος.

Το Σάββατο 24 Μαΐου στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Winnipeg (Δυτικός Καναδάς), ο Μητροπολίτης Σωτήριος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον γιατρό και καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Καρβέλα.

Ο κ. Καρβέλας είναι έγγαμος με τρεις γιους. Μιλάει αγγλικά και πολύ καλά τα ελληνικά. Για πολλά χρόνια υπηρετούσε ως κατηχητής στην Κοινότητα Αγ. Δημητρίου Winnipeg.

Ο Ιερ. Προϊστάμενος π. Θ. Παρασκευόπουλος, τον έχει προετοιμάσει και χειροτονούμενος Διάκονος θα εξακολουθεί να ασκεί τα ιατρικά και καθηγητικά του καθήκοντα ενώ θα υπηρετεί δωρεάν την Κοινότητα Winnipeg.

Οι τρεις αυτοί Διάκονοι είναι μεγάλη ευλογία για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά. Φυσικά, οι δύο πρώτοι σύντομα θα χειροτονηθούν ιερείς για να υπηρετήσουν τις Κοινότητές μας στον Καναδά.

8. Ord TP

Εμφανίσεις: 72486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!