Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας σε Ορκομωσία 80 Δημάρχων

Reiter-1

Όπως είναι γνωστό στη Γερμανία υπάρχει τυπικός και νομικός χωρισμός κράτους και εκκλησίας. Στη πράξη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Υπάρχει μεταξύ κράτους και εκκλησίας αλληλοσεβασμός, αλληλουποστήριξη, αλληλεγγύη και εκατέρωθεν συνδρομή σε κοινωνικά προγράμματα.

Ιδιαίτερα στη Βαυαρία έκφράζεται αυτή η σύμπραξη Εκκλησίας και Κράτους καθημερινά παντιοτρόπως σ’ όλα επίπεζα ζωής των πολιτών.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτέλεσε και η πρόσφατη ορκομωσία των 80 νεοεκλεγέντων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων στο Μόναχο.

Προτού να λάβει χώρα η ορκομωσία στο Δημαρχείο της πόλης, οι 3 Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι παρευρέθησαν σε θρησκευτική εκδήλωση στον καθεδρικό ναό του Μονάχου.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος και ευχήθηκε την ευλογία του Θεού στο έργο τους για το καλό της κοινωνίας του Μονάχου και τους προέτρεψε να ασχοληθούν ιδιαίτερα με τα προβλήματα των αδυνάτων κοινωνικά ομάδων.

Ακολούθως ο π. Απόστολος προσεκλήθη και μετέβη στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου και παρέστη στην επίσημη τελετή της ορκομωσίας των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων και στην παράδοση του επίσημου εγκολπίου του Αρχιδημάρχου Μονάχου από τον απερχόμενο Αρχιδήμαρχο κ. Χρίστιαν Ούντε στο νέο Αρχιδήμαρχο κ. Ντίτερ Ράιτερ.

Και ο νεοεκλεγής Αρχιδήμαρχος Μονάχου διατηρεί θαυμάσιες σχέσεις με την Εκκλησία μας στο Μόναχο και έχει μετάσχει επανειλημμένα σε εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ενορίας μας.

Η επόμενη επίσκεψή του στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Μαίου, για να συναντήσει και να χαιρετίσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Εμφανίσεις: 77035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!