Η Ι.Μ. Τορόντο τίμησε τον Πρέσβη Ε. Αγγελόπουλο

Metropolis honours Greek Diplomatic Corps

Την Πέμπτη 24/4/14, η Ι. Μ. Τορόντο ετίμησε τον εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο, ο οποίος αναχωρεί από τον Καναδά και μαζί ετίμησε τους: Δ. Αζεμόπουλο, Γεν. Πρόξ. της Ελλάδας στο Τορόντο, Ο. Καφόπουλο, Γεν. Πρόξ. της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Ι. Κιρακοσιάν. Γεν. Πρόξ. της Κύπρου στο Τορόντο, Χ. Γρίμπα, Εμπορικό Ακόλουθο της Ελλάδας στο Τορόντο και Ν. Σπυράτο, εκ του προσωπικού του Γ. Προξενείου Τορόντο, οι οποίοι εντός των προσεχών μηνών μετατίθενται.

Το δείπνο έγινε στο θαυμάσιο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μ. Τορόντο. Προσεκλήθησαν, έλληνες Γερουσιαστές, Υπουργοί και Βουλευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης, οι πρόεδροι των μεγάλων οργανώσεων, ΣΑΕ, Αχέπα, Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Παμμακεδονικής, Παμποντιακής και όλων των άλλων εθνικών οργανώσεων, οι ιερείς, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, της Νεολαίας, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου μας και πολλοί άλλοι. Σχεδόν 300 προσκεκλημένοι παρεκάθησαν στο δείπνο.

Ομιλητές ήσαν, οι τρεις Πρόξενοι, Δ. Αζεμόπουλος, Ο. Καφόπουλος Ι. Κιρακοσιάν, ο Πρέσβης κ. Αγγελόπουλος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως οικογενειακή βραδιά και όντως υπήρξε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Άπαντες οι ομιλητές ομίλησαν από καρδιάς, με πολλή αγάπη για την Ελλάδα και την Κύπρο και θαυμασμό για την Ομογένεια στον Καναδά.

Ο Πρέσβης κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Διπλωματών στον Καναδά, στην άριστη συνεργασία με τους φορείς της Ελληνοκαναδικής Ομογένειας και ιδιαίτερα της Ι. Μητρόπολης και της Εκκλησίας γενικά και στις θαυμάσιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

Ευχαρίστησε την Ομογένεια για την καλή συνεργασία και ομίλησε με θαυμασμό για το έργο της Ι. Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Σωτήριου.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ομίλησε με πολλή αγάπη και θαυμασμό για όλους τους τιμηθέντες, ιδιαίτερα όμως τον Πρέσβη κ. Αγγελόπουλο, για τον οποίο χαρακτηριστικά είπε: «Σας γνώρισα και σας έζησα σαν ακέραιο χαρακτήρα, άριστο Διπλωμάτη, άνθρωπο συνεργασίας, που πρέπει να σας μιμούνται όλοι, ειλικρινή συνεργάτη της Εκκλησίας και ειλικρινή φίλο. Σας εκφράζω την αγάπη, την ευαρέσκεια και την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας μας και θα σας ενθυμούμαι πάντοτε με ευγνωμοσύνη και αγάπη και θα προσεύχομαι για σας».

Σε όλους τους τιμηθέντες, ο Μητροπολίτης Σωτήριος προσέφερε ως δώρο εικόνα του προστάτου αγίου του καθενός, αγιογραφηθείσα στην Ι. Μονή Πατροκοσμά της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Κάπου ενδιάμεσα, ο κ. Τ. Clark, Συντηρητής του Καναδικού Μουσείου, παρουσίασε επτάλεπτο πρόγραμμα με τίτλο «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο». Έκθεση η οποία προσεχώς θα έλθει στον Καναδά.

Η όλη βραδιά άρχισε με το Χριστός Ανέστη και τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Καναδά και την ευλογία της τράπεζας και τελείωσε πάλι με το Χριστός Ανέστη σε μια ατμόσφαιρα απόλυτα οικογενειακή και συγκινητική.

Metropolis honours Greek Diplomatic Corps 3

Εμφανίσεις: 57424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!