Η Εορτή της 25ης Μαρτίου στον Καναδά (ΦΩΤΟ)

kanadas

Ο βαρύς χειμώνας στον Καναδά συνεχίζεται. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -16 βαθμούς.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Ελληνορθοδόξους του Καναδά να ξεχυθούν στους δρόμους για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Παρελάσεις εφέτος έγιναν στο Toronto, στο Montreal, στην Ottawa, στο Hamilton στο London και στο Vancouver.

Το πνεύμα που επικράτησε παντού, ήταν πνεύμα ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας.

Στο Τορόντο, τόσο στην παρέλαση, όσο και στην κατάθεση στεφάνων και στην επιμνημόσυνη δέηση, εκτός των άλλων πολλών επισήμων, υπουργών και βουλευτών, συμμετείχαν, η Πρωθυπουργός του Οντάριο κα Kathleen Wynne, ο Δήμαρχος του Τορόντο κ. Rob Ford, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Α. Αρτεμάκης και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, οι οποίοι ηγήθηκαν και της παρέλασης.

Στο Montreal, στην Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού, συμμετείχε ο κ. Justin Trudeau, Αρχηγός των Φιλελευθέρων του Καναδά, ο Δήμαρχος κ. D. Cordere και πολλοί άλλοι. 

 

Στην περιοχή του Τορόντο, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάλυψαν τις γιορταστικές αυτές εκδηλώσεις με πολύ θετικά και κολακευτικά σχόλια.

Οι Ελληνες ομιλητές στα εορταστικά δείπνα, στις παρελάσεις και στις καταθέσεις στεφάνων μίλησαν με ενθουσιασμό, αλλά και με εμπιστοσύνη, ότι η σημερινή Ελλάδα ξεπερνά την οικονομική κρίση.

tor1

tor3

tor4

tor5

kanadas-1

 

Εμφανίσεις: 49944
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!