Εκοιμήθη η Μάγδα Μεξικανάκη, στυλοβάτης της Ι. Μ. Μεξικού

mexikou1Έφυγε από την ζωή την περασμένη Δευτέρα μια γυναίκα στυλοβάτης της Ελληνικής Μητροπόλεως Μεξικού.

Η Μάγδα Μεξικανάκης Ρουμανικής καταγωγής.

Από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε βασικό στήριγμα στο έργο αλλά και το όραμα του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα.

Σύζυγος του μεξικάνικης καταγωγής Ρενε Μεξικανάκη, μητέρα δύο παιδιών, υπηρέτησε την Ορθοδοξία και την Εκκλησία με αγάπη σεβασμό και πίστη.

Διετέλεσε υπεύθυνη της Ιεράς Μητροπόλεως σε θέματα διοικητικά αλλά και για όλες τις νομικές διαδικασίες σε σχέση με την κυβέρνηση και το κράτος του Μεξικού.

Πάντοτε ευγενής με σεβασμό όχι μόνο στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά σε όλους τους Ιερείς και Διακόνους, με αγάπη και διάθεση πάντοτε να εξυπηρετήσει κάθε θέλημα της Εκκλησίας.

Πιστή κάθε Κυριακή παρακολουθούσε μαζί με την οικογένειά της την Θεία Λειτουργία, παράδειγμα Χριστιανής ανθρώπου και γυναίκας σε όλους τους πιστούς της Εκκλησίας του Μεξικού.

Εκ μέρους του κλήρου μίλησε για την ζωή και το έργο της ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Δαμιανός, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού η Δις Αριάδνη Κουσούα, και η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κα Γεωργία Βουτσιάνη.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο κ. Αθηναγόρας στην νεκρώσιμη Ακολουθία φανερά συγκινημένος είπε: “Σήμερα αποχαιρετώ το στήριγμα της Μητροπόλεως, σήμερα πενθεί όλη η Μητρόπολη και στο πένθος αυτό συμμετέχουν όλοι οι πατέρες της Μητροπόλεως με συλλυπητήρια γράμματα. Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών, και πως θα συναντηθούμε στην Βασιλεία Των Ουρανών”.

mexikou2

Εμφανίσεις: 52495
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!