Επίσημη υποδοχή Νέου Μητροπολίτη Βελγίου στο Λουξεμβούργο (ΦΩΤΟ)

LUX13

Οι Ορθόδοξοι  Χριστιανοί του Λουξεμβούργου υποδέχθηκαν την Κυριακή 16 Μαρτίου τον Νέο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. κ. Αθηναγόρα στον Ιερό  Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός το παρών έδωσαν όλες οι Ορθόδοξες εκκλησιαστικές κοινότητες της χώρας σηματοδοτώντας την ενότητα στο πρόσωπο του Επισκόπου.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό, συλλειτούργησαν οι Ιερείς – Εφημέριοι του Λουξεμβούργου καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι κληρικοί. Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλαν οι χορωδίες του Καθεδρικού Ναού, καθώς και της Ρωσικής και της Ρουμανικής Ενορίας.

Παρόντες κατά την ιστορική αυτή ημέρα της Ενορίας ήταν ο Εξοχότατος  Πρέσβης της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος, ο Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κ. Γεώργιος Αρέστης, το μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρος Λαζάρου.

Τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο Πρωτονοτάριος Mgr Georges Vuillermoz και εκ μέρους της Αγγλικανικής Εκκλησίας ο Εφημέριος  p. Christopher LYON.

Παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Λουξεμβούργου κ. Αθανασία Καβαδία και αντιπροσωπεία Ελλήνων αξιωματικών που υπηρετούν στη NSPA.   

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, π. Γεώργιος Βλατάκης, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλης της Ενορίας, σημειώνοντας το ευπροσήγορο του χαρακτήρος του, την απλότητά του και την ιδιαίτερη αγάπη και το ενδιαφέρον του για την νεολαία. 

Μάλιστα χαρακτήρισε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου «αφετηρία μίας νέας  πορείας για την ήδη υπάρχουσα, εδώ και κάποιες δεκαετίες, μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη χώρα,  μακριά από κάθε  αίσθηση εθνοφυλετισμού  και διαίρεσης» .

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα με την Ενορία και τόνισε ότι «η αποστολή της Μητροπόλεώς μας είναι να προσκαλέσει τους πιστούς στην μεταστροφή της καρδιάς τους, στο πέρασμα από ένα τρόπο ζωής που δεν οδηγεί παρά στο θάνατο, σε έναν τρόπο ζωής που οδηγεί στη ζωή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα παρά μόνον με το να εφαρμόζουμε το αληθινό μήνυμα του ευαγγελίου στη ζωή μας».

Υπενθύμισε σε όλους ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η νεότητα και η σύνδεσή της με το εκκλησιαστικό γεγονός καθώς και η διατήρηση των πολιτισμικών παραδόσεων της κάθε Ενορίας. 

Μίλησε εγκωμιαστικά για τον πολιό Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονα εκθειάζοντας το «γιγάντιο έργο που ετέλεσε ως Μητροπολίτης Βελγίου».

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε τον λόγο του εκφράζοντας την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου που τον εξέλεξαν στην θέση αυτή, με την διαβεβαίωση προς όλους ότι θα συνεχίσει να μεταφέρει την φωνή της Μητέρας Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Φωτο: V. Goulakis

LUX1

LUX2

LUX3

LUX4

LUX5

LUX7

LUX8

LUX9

LUX10

LUX10a

LUX11

LUX12

LUX14

LUX15

Εμφανίσεις: 58078
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!