Πανορθόδοξος Εσπερινός στην Στουτγκάρδη

st2

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κ. κ. Βασιλείου ετελέσθη το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας Πανορθόδοξος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στην Στουτγάρδη.

Ο εσπερινός γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Πανορθοδόξου Επισκοπικής Συνέλευσης της Γερμανίας και στον οποίο λαμβάνουν μέρος ιερείς και πιστοί όλων των Ορθοδόξων αδελφών Εκκλησιών της περιοχής .

Από την πλευρά της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας παρευρέθησαν οι ιερείς π. Ζαχαρίας Μπατζακάκης προϊστάμενος ι. ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Στουτγάρδης με τον εφημέριο π. Ιωάννη Βεργέτη,  οι πατέρες Ιωάννης Τσουλούλης, Βασίλειος Παπαγεωργίου, Αναστάστιος Ζερτελίδης και Δημήτριος Κατσάνος.

Την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς εκπροσώπησε ο π. Ilya Limberger, την Σερβική ο π.Bratislav Bosovic, την Ρουμανική ο π.Mihaita Bratu.

Τιμητική ήταν και η παρουσία του ρωμαιοκαθολικού Stadtdekan Christian Hermes, ο οποίος παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος στην χαρά των ορθοδόξων.

H ακολουθία του εσπερινού ετελέσθη σε διάφορες γλώσσες καθώς επενδύθηκε μουσικά από τους χορούς όλων των ορθοδόξων εκκλησιών, έτσι ώστε όλοι οι μετέχοντες γεύθηκαν της εμπειρίας του πως “γλῶσσαι δὲ νῦν ἐσοφίσθησαν, διὰ τὴν δόξαν τῆς θεογνωσίας” (δοξαστικό της Πεντηκοστής).

Όπως επισημάνθηκε στον εσπερινό εμείς οι ορθόδοξοι αποτελούμε μια ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικές παραδόσεις και διαφορετικά ήθη και έθιμα. Παρά την διαφορετικότητά μας όμως αυτή αποτελούμε μια ενότητα και αυτή η ζώσα ενότητα αποτελεί το εχέγγυο της μελλοντικής πνευματικής μας ανάπτυξης στην γερμανική κοινωνία.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού ακολούθησε δείπνο για το σύνολο των ιερέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ενορίας καθώς επίσης πλουσιοπάροχος μπουφές στον προαύλιο χώρο, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να συνεορτάσει.

Οι κυρίες της διακονίας στρατολογώντας την αγάπη και την φαντασία τους κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τις γαστρονομικές τους δημιούργιες, αλλά κυρίως να κάνουν τους καλεσμένους τους να αισθανθούν ευπρόσδεκτοι και οικείοι.

st1

Εμφανίσεις: 74758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!