Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Σαμπεζύ (ΦΩΤΟ)

sa1

Με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της Γενεύης, τελέστηκε η εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ της Γενεύης, καθώς και στις λοιπές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, συλλειτουργούντων όλων των ιερέων των λοιπών Ορθοδόξων Ενοριών της Γενεύης.

Στη θεία Λειτουργία έψαλαν εμμελέστατα και κατανυκτικά στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ρωσικά και Ρουμανικά. Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Jean Renneteau, αναφερόμενος στη σημασία της εορτής.

Μετά την λιτάνευση των ιερών Εικόνων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή όλων των πιστών στη μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία φανερώνει την ενότητα των κατά τόπους ενοριών της Ελβετίας «εν τω συνδέσμω της αγάπης του Χριστού».

Ανεφέρθη στο σπουδαίο γεγονός της Πανορθοδόξου Συνάξεως των πατριαρχών και των αρχιεπισκόπων και προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο κορυφώθηκε με το λαμπρό συλλείτουργο των προκαθημένων στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη ευκαιρία της εορτής της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

Επεσήμανε την ανάγκη ο κάθε πιστός να είναι για τους συνανθρώπους του ένας ιεραπόστολος και ομολογητής της ορθοδόξου πίστεως, μια ζωντανή εικόνα του Θεού μέσα στο χώρο όπου ζει και δραστηριοποιείται.

Εν κατακλείδι ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε όπως ο Κύριος ενισχύει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο πολύπλευρο έργο του και στις άοκνες προσπάθειές του υπέρ της ενότητος των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βέρνη κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, ο εξοχώτατος Πρέσβυς της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Ανδρέας Ιγνατίου, μέλη της μονίμου αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη καθώς και μέλη των Προξενικών και Διπλωματικών Αρχών στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στους χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, της Ελληνικής Κοινότητας της Γενεύης, του Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης και του Ελληνικού Συλλόγου Γενεύης.

sa2

sa3

sa4

sa5

sa6

sa7

sa8

sa9

sa10

Εμφανίσεις: 62719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!