Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης στο Μαρούσι

sig

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ.κ. Κωνσταντίνο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.  

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθηκε τη  πόλη του Αμαρουσίου και παρουσία πλήθους πολιτών ανέπτυξε το σημαντικό ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο σε χώρες της Ασίας, της Μητροπόλεως στην οποία προϊσταται, όπου οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ζωής. 

«Με την στήριξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και την ευγενική προσφορά και αλληλεγγύη των Ελλήνων ενοριτών του Εξωτερικού, η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε αφορά κυρίως στα προς το ζην, σε πόσιμο νερό, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εκπαίδευση, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες».    

Στο καλωσόρισμά του ο κος Πατούλης εξήρε το αξιέπαινο έργο της Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας, υποσχόμενος με τη διπλή ιδιότητά του, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποστολή εμβολίων και φαρμακευτικού υλικού, προκειμένου να ενισχυθεί το ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως για την ανακούφιση των κατοίκων στις χώρες της Ασίας.

Από την πλευρά της η κα Φωτεινή Παπαρούπα Παζαρτζή, που είχε την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, υπεύθυνη της Σχολής χορού “springs”, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για τη φιλοξενία,  την τιμητική παρουσία του και την αρωγή του στο Ιεραποστολικό και Ανθρωπιστικό έργο της Μητροπόλεως, που όπως σημείωσε «η ευαισθησία σας και τα αλληλέγγυα συναισθήματά σας αγγίζει τις καρδιές όλων μας».  

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σαράντης Σαράντης, ο οποίος μίλησε το σημαντικό έργο του Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο στην Ασία, τον οποίο όπως ανέφερε γνωρίζει από την παιδική του ηλικία και υποσχέθηκε την αρωγή και τη συμπαράστασή του στο έργο του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την υποστήριξη της Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας λειτουργούν μεταξύ άλλων ένα ορφανοτροφείο θηλέων και ένα αρένων στην Καλκούτα όπου φιλοξενούνται περίπου 200 παιδιά, δύο κλινικές στην Ινδία, ένα ορφανοτροφείο στο Μπαλί, με Ινδονήσιο Ορθόδοξο ιερέα και μία μικρή κοινότητα γυναικών μοναχών στις Φιλιππίνες.                                          

Εμφανίσεις: 51464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!