Εγκαίνια Καθεδρικού Ναού στη Μοζαμβίκη (ΦΩΤΟ)

moza8

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ε.έ, τρίτη ημέρα της επίσκεψης της Α.Θ.Μ. στη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, ετέλεσε τα εγκαίνια του περικαλλούς ιστορικού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην πρωτεύουσα της χώρας, Μαπούτο, συλλειτουργούντων του Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνού και του επιχωρίου Επισκόπου κ.Ιωάννη.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Πατριάρχης μίλησε από καρδιάς προς όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας όλους, έναν προς έναν, για την αβραμιαία φιλοξενία στην όμορφη χώρα της Μοζαμβίκης, ενώ ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον τοπικό Επίσκοπο κ.Ιωάννη για την αγάπη του προς το Πατριαρχείο και το πρόσωπό του.

Ύστερα από ενέργειες του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.Ιωάννη, παρεχωρήθη από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απότμημα ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, Ιδρυτού και Φωτιστού της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τοποθετημένο εντός περιτέχνου ασημένιας λειψανοθήκης.

Ο Πατριάρχης, εμφανώς συγκινημένος για το αυτό σπουδαίο δώρο προς την Αλεξανδρινή Εκκλησία, ευχαρίστησε από βάθους καρδίας τους δωρητές και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι το Ιερό κειμήλιο θα κατατεθεί στο σκευοφυλάκιο του Πατριαρχικού Ναού, για να προσκυνείται κατά την ημέρα της μνήμης του Αποστόλου, την 25η  Απριλίου εκάστου έτους.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν οι Εξοχώτατοι Υπουργοί Δικαιοσύνης κα. Maria Benvenida Levi, Πολιτισμού κ.Armando Artur Joao, Υγείας κ.Alexandre Manguele της Κυβερνήσεως της Μοζαμβίκης, η Ελληνική Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ.Άκη Γεροντόπουλο, τον Βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής φιλίας Ελλάδος – Μοζαμβίκης κ.Σταύρο Κοντονή και την Γενική Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων κα. Παναγιώτα Μήλιου, τοπικοί Βουλευτές, Πρέσβεις πολλών Κρατών και εκπρόσωποι θρησκευτικών Κοινοτήτων.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών, παρετέθη εόρτια δεξίωση εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου της Επισκοπής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Μοζαμβίκη με τον Ρώσο Πρέσβυ κ.Andrey V. Kemarsky, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 moza1

moza2

moza3

moza4

moza5

moza6

moza7

moza9

moza10

moza11

 

 

Εμφανίσεις: 49487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!