Επίσκεψη της Δημάρχου του Γκέρετσριτ στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

Allerheilihenkirche-4

Η πόλη Γκέρετσριτ ευρίσκεται στις πρόποδες των βαυαρικών Άλπεων, 43 χιλ. μακριά από το Μόναχο.

Ο Ελληνισμός της πόλης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τη βαυαρική κοινωνία, η δε Δήμαρχος της πόλης κ. Κορνέλια Ίρμερ, δείχνει απεριόριστα την εκτίμηση και αγάπη προς την ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Αποστόλου Πέτρου και την Ελληνική Κοινότητα της πόλης.

Συμμετέχει ενεργά στις πολυποίκιλες θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του ελληνισμού και κάνει το παν για να μπορούν οι Έλληνες να τηρούν και να καλλιεργούν τα ήθη και έθιμά του στον φιλόξενο χώρο που ζούν.

Στο θέμα αυτό σημαντικώτατη είναι και η συμβολή του έλληνα δημοτικού συμβούλου της πόλης κ. Ευάγγελου Καρασακαλίδη, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.

Με πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση,  επισκέφθηκε η Δήμαρχο κ. Ίρμερ τον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου για να δει από κοντά τη μεγάλη βυζαντινή παράσταση της "Κλήσης του Αποστόλου Πέτρου από τον Χριστό", που χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Γκέρετσριτ και άλλους οργανισμούς και συλλόγους της πόλης Γκέρετσριτ. Την συνόδευαν ο σύζυγός της, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φόλκερ Ρέε με τη σύζυγό του και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καρασακαλίδης με τη σύζυγό του

Ο π. Απόστολος καλοσώρισε με θερμό χαιρετισμό την κ. Δήμαρχο και αφού την ευχαρίστησε για όλα όσα έχει πράξει για τον ελληνισμό της πόλης της, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολική σημασία της δωρεάς της για την περαιτέρω αγιογράφηση του ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Καρασακαλίδης που αναφέρθηκε στο ιστορικό της δωρεάς της αγιογράφησης από τον Δήμο Γκέρετσριτ.

Η κ. Δήμαρχος τόνισε στην ομιλία της την επιτυχή ενσωμάτωση και την καθόλα αρμονική συμβίωση Ελλήνων και Βαυαρών και ευχαρίστησε τον π. Απόστολο για την άριστη παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη πόλη της, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας για το έργο που επιτελεί αυτός προσωπικά και η Ελληνική Κοινότητα.

Ακολούθησε συνάντησή της με του ενορίτες στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου η κ. Δήμαρχος και η συνοδεία της απήλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, με ελληνικά εδέσματα και γλυκά.

Χαιρετισμός Πρωτοπρεσβύτερου Απόστολου Μαλαμούση

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,

με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων,μαζί με το σύζυγό σας, τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Volker Reeh και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Geretsried, κ. Ευάγγελο Καρασακαλίδη. Η επίσκεψή σας είναι για μας μεγάλη τιμή.

Ως δήμαρχος είστε φιλικά συνεδεμένη όχι μόνο με τους έλληνες της πόλης Geretsried, αλλά από σήμερα και με τους έλληνες του Μονάχου.

Στη πόλη Geretsried στηρίξατε τα θέματα των ελλήνων με μεγάλο ενδιαφέρον και συμπάθεια. Επισκέπτεσθε πάντα τη μεγάλη καλοκαιρική εορτή που διοργανώνουν από κοινού η ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Πέτρου και η Ελληνική Κοινότητα Geretsried.

Με υποδεχθήκατε στο Δημαρχείο εγκάρδια ως ιερέα της Ενορίας Geretsried το 2009. Με τη δική σας δυναμική στήριξη μπορέσαμε να εισαγάγουμε στη δημόσια ζωή της πόλης  Geretsried δύο ορθόδοξες ακολουθίες, την περιφορά της Μεγάλης Παρασκευής από το ναό του Αγίου Πέτρου μέχρι το Δημαρχείο και την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Δώσατε προσωπικά τις απαραίτητες οδηγίες στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες της πόλης για τον υπηρεσιακό τεχνικό σχεδιασμό και την διευκόλυνση της τέλεσης των δύο αυτών ιερών ακολουθιών. Λάβατε επίσης μέρος και εκφωνήσατε τους σχετικούς χαιρετισμούς.

Επίσης η συμμετοχή σας στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις μας και στη κοπή της βασιλόπιτας είναι περαιτέρω δείγματα της αγάπης σας απέναντί μας.

Λυπούμαι για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είσασταν τυχερή να βρείτε τη λίρα στη βασιλόπιτα, είμαστε όμως εμείς οι έλληνες πολύ τυχεροί που σας έχουμε δήμαρχο.

Δεχθήκατε αυθόρμητα την ιδέα και την πρόταση να συγχρηματοδοτήσετε μια μεγάλη βυζαντινή παράσταση στο ναό μας, ως δείγμα της αγαπητικής μας σχέσης.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα και σας και τον Δήμο Geretsried. Η συμμετοχή σας έδωσε το έναυσμα και άλλοι οργανισμοί και σύλλογοι να μετάσχουν οικονομικά στη δαπάνη αυτή.

Μπορούμε σήμερα να θαυμάσουμε αυτό το έργο, που είναι σε χώρο που δείχνει την αρμονική διεκκλησιαστική διάσταση.

Δεξιά από το δικό σας έργο είναι η εικόνα του Χριστού και του Αγίου Νικοδήμου, που είναι δωρεά της γειτονικής ευαγγελικής ενορίας.

Στο κάτω διάζωμα θα τοποθετηθούν σύντομα δύο μεγάλες παραστάσεις που είναι δωρεές των δύο καρδιναλίων Μονάχου, του Σεβ.Καρδιναλίου Μαρξ και του Σεβ. Καρδιναλίου Βέττερ.

Η αγιογράφηση στο κάτω διάζωμα θα είναι δωρεά μιας βαυαρικής πόλης. Βρισκόμαστε ήδη σε συνενόηση με τον Δήμαρχό της.

Η παράσταση της κλήσης του Αποστόλου Πέτρου από τον Χριστό που χαρίσατε στο ναό μας θα δείχνει και στις μελλοντικές γενιές την αρμονική συμβίωση ελλήνων και βαυαρών και εκτός της πόλης Geretsried.

Μετά τις 16 Μαρτίου θα είναι οι έλληνες του Geretsried φτωχότεροι, για το λόγο ότι δεν θα βάλετε εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου.

Ελπίζουμε όμως ότι και μελλοντικά θα σας έχουμε κοντά μας στις εκδηλώσεις μας. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευάγγελος Καρασακαλίδης δεν θα υποβάλλει νέα υποψηφιότητα. 

Θέλω κ. Καρασακαλίδη και από της θέσεως αυτής να σ’ ευχαριστήσω θερμότατα γαι τη μακρόχρονη δημιουργική σου παρουσία στο Δήμο Geretsried για το καλό του ελληνισμού και της βαυαρικής κοινωνίας.

Είμαστε όμως τυχεροί που θα συνεχίσετε να είστε και για τα επόμενα χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Geretsried.

Κυρία Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε και πάλι εγκάρδια για την μακρόχρονη ευεργετική σας στήριξη.

Ευχόμαστε σε σας, στο σύζυγό σας και στην οικογένειά σας πλούσια την ευλογία του Θεού στα μελλοντικά σας επαγγελματικά και οικογενειακά σχέδια.
 
Σας παρακαλώ για τη προσφώνησή σας

Allerheilihenkirche-1

Εμφανίσεις: 47735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!