Εορτασμός Ελληνικών Γραμμάτων στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης (ΦΩΤΟ)

bo1

Την Κυριακη, 9 Φεβρουαριου 2014, πραγματοποιηθηκε στον Καθεδρικο Ναο της Νεας Αγγλιας "Ο Ευαγγελισμος της Θεοτοκου" ο εορτασμος των Ελληνικων Γραμματων με τη συμμετοχη 150 και πλεον φοιτητων και νεων επαγγελματιων της ευρυτερης περιοχης της Βοστωνης.

Ο εορτασμος ξεκινησε το πρωι της Κυριακης με την Θεια Λειτουργια στην οποια συμμετειχαν ο Ιερατικως Προισταμενος, Αρχιμανδριτης Κλεοπας Στρογγυλης, και ο επισκεπτης Ιερομοναχος Ιακωβος Μπακος απο το Αγιον Ορος. Τους υμνους εψαλαν φοιτητες του Ελληνικου Κολλεγιου και της Θεολογικης Σχολης του Τιμιου Σταυρου Βοστωνης  και η πολυμελης χορωδια του ναου υπο την διευθυνση του κ. Κωνσταντινου Λιμπερακη.

Στο τελος της Θειας Λειτουργιας ο π. Κλεοπας προσεφωνησε τους μαθητες του Κατηχητικου Σχολειου στους οποιους ανεπτυξε την αρετη της ταπεινοφροσυνης, με ιδιαιτερη αναφορα στην ευαγγελικη περκοπη της ημερας, ο δε π. Ιακωβος μιλησε για τις συμβολη των μητερων των Τριων Ιεραρχων στην ελληνοχριστιανικη διαπαιδαγωγηση τους.

Ο π. Κλεοπας συνεχαρη την ομαδα καλαθοσφαιρισης αρρενων του Καθεδρικου Ναου για την νικη τους στην διεξαγωγη ειδικων αγωνων προς τιμην του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Βοστωνης κ. Μεθοδιου και ευχαριστησε τον προπονητη της ομαδας κ. Χρηστο Αλεξοπουλο.

Ο π. Στρογγυλης ευχαριστησε, επισης, τον διακεκριμενο συγγραφεα και δημοσιογραφο κ. Νικολαο Γκατζογιαννη για την ανταποκριση του στην προσκληση του Καθεδρικου Ναου να συμμετασχει στους εορτασμους των Ελληνικων Γραμματων και του προσεφερε την μελετη του:

"Η Ιερατικη Διακονια του Αρχιεπισκοπου Αμερικης Ιακωβου ως Ιερατικως Προισταμενου του Καθεδρικου Ναου Βοστωνης".

Μετα το περας της λατρευτικης συναξεως, οι φοιτητες των πανεπιστημιων της Βοστωνης, με τη συνοδεια καθηγητων τους, μετεβησαν στην αιθουσα τελετων των Καθεδρικου Ναου, οπου παρετεθη γευμα προς τιμην τους, προσφορα της Φιλοπτωχου Αδελφοτητος Κυριων.

Τον λογο ελαβε πρωτιστως η Εντιμωτατη Γενικη Προξενος της Ελλαδος στη Βοστωνης κ. Ιφιγενεια Καναρα, η οποια ειπε χαρακτηριστικα οτι, στην μεχρι τουδε θητεια της στην Βοστωνη, ειναι η πρωτη φορα που βλεπει τοσους νεους να διδουν το παρων σε μια τετοια εκδηλωση και εξεφρασε τον θαυμασμο της για την προσφορα του κ. Γκατζογιαννη.

Ο π. Κλεοπας ευχαριστησε την κ. Καναρα για την συστηματικη υποστηριξη της προς τον Καθεδρικο Ναο και την Ελληνοαμερικανικη Κοινοτητα εν γενει, καθως και τον κ. Νικολαο Γκατζογιαννη για το οτι κανει περηφανους ολους τους Ελληνες της Αμερικης με την πολυετη προσφορα του στα Γραμματα, τις Τεχνες και τον Πολιτισμο.

Στη συνεχεια, ο κ. Γκατζογιαννης, γνωστος στο ευρυτερο αναγνωστικο κοινο για το βιβλιο του "Ελενη" και την αρθρογραφια του στην εφημεριδα "New York Times", πρσεφωνησε τους παρευρεθεντες, αναφερθεις ειδικα στις πανανθρωπινες και διαχρονικες αξιες του Ελληνορθοδοξου Πολιτισμου.

Τον κ. Γκατζογιαννη ευχαριστησε η Δρ. Μαρικα Αρβανιτη εκ μερους του Εκκλησιατικου Συμβουλιου του Καθεδρικου Ναου.

Στη συνεχεια, 4 φοιτητες απο το Κολλεγιο Μουσικης της Βοστωνης, γνωστο ως "Berklee College of Music", υπο την διευθυνση του κ. Βασιλειου Κωστα, παρουσιασαν ενα συντομο μουσικο προγραμμα σε μουσικη Μανου Χατζηδακη και συνθεσεις του κ. Κωστα.

Συμμετειχαν η Δδα Ελενη Αραπογλου, αοιδος, ο κ. Tim Reynolds στο βιολι, ο κ. Ελευθεριος Παπαδακης στο μπασο, ο κ. Βασιλειος Κωστας στην κιθαρα και ο κ. Παναγιωτης Κορδας συντονιστης ηχου.

Φωτογραφίες:Αλέξανδρος Μαυραδης

bo2

bo3

bo4

bo5

bo6

Εμφανίσεις: 54131
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!