Κοπή Βασιλόπιτας στην ενορία Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)

basilo

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και τάξη τελέσθηκε και εφέτος η Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 .

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερατικώ Προιστάμενον της Ενορίας π. Δημήτριο Σταματάκη, τον π. Σάββα Κενανίδη (εκ Θεσσαλονίκης), τον π. Θεόφιλο Pelgrims και τον Αρχιδιάκονο Εμμανουήλ Μαυρογιαννάκη .

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο π. Δημήτριος καλοσώρισε στην ενορία τον νέο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αμπελώνα του Κυρίου και του πρόσφερε εκ μέρους της ενορίας ένα ασημένιο εγκόλπιο.

Μετά πήρε τον λόγο ο κος Αλκης Ιστίρης κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και στους διατελέσαντες Μητροπολίτες με το έργο τους.

Αναφερόμενος στον νέο μας Μητροπολίτη υπογράμμισε τα προσόντα του και την σωστή και παμψηφεί εκλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του με την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό του.

Τελειώνοντας εψάλη το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ο Σεβασμιώτατος Άγιος Βελγίου διένειμε την Βασιλόπιτα σε όλο το εκκλησίασμα.

Ο τυχερός που βρήκε το νόμισμα ηταν ο μικρός Μαρίνος Λουκά και πήρε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας μια ασημένια εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Οι κυρίες της ενορίας πρόσφεραν σε όλους τους εκκλησιαζομένους πλούσια κεράσματα.

DSC08646

DSC08653

DSC08669

DSC08672

DSC08708

DSC08710

DSC08725

DSC08737

DSC08769

Εμφανίσεις: 41455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!