Συνάξεις ιερέων στην Ι.Μ. Τορόντο

photo 18 Xmas Luncheon - Montreal

Στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο Καναδά γίνονται μηνιαίες συνάξεις ιερέων σε διάφορες πόλεις.

Ο Καναδάς είναι 68 φορές μεγαλύτερος από την Ελλάδα. Οι 80 ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης είναι σκορπισμένοι στην αχανή αυτή χώρα. Γι’αυτό συνάξεις γίνονται σε διάφορες πόλεις.

Η σύναξη των ιερέων στην περιοχή Τορόντο έγινε με κύριο θέμα, «Διαφορετικά τα τάλαντα των ιερέων, αλλά όλα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόοδο της Εκκλησίας». Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αρχιμ. π. Σιαράπης.

Προσήλθαν 23 ιερείς και η σύναξη έγινε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου. Υπήρχε ημερησία διάταξη με άλλα θέματα τα οποία συνεζητήθησαν και ελήφθησαν αποφάσεις.

Η μηνιαία σύναξη ιερέων στην περιοχή Μοντρεάλ, έγινε με το ίδιο θέμα και εισητητής ήταν ο π. Νικόλαος Παπαγεωργίου. Στην συνέχεια της σύναξης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρέθεσε γεύμα για τους ιερείς και τις πρεσβυτέρες. Στο γεύμα έλαβαν μέρος, ο εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ε. Αγγελόπουλος, ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Ο. Καφόπουλος και οι ιδιοκτήτες του Palace Reception Halls Ν. Τσατάς και Τ. Νικηφόρος.

Στο γεύμα των ιερέων συνεζητήθησαν διάφορα θέματα. Ομίλησε ωραιότατα ο Πρέσβης κ. Αγγελόπουλος και επήνεσε το έργο της Ιεράς Μητρόπολης και την σημασία που έχει το έργο της Εκκλησίας για τον Ελληνισμό του Καναδά.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος άρχισε την ομιλία του, με τους στίχους «Μ’ αν την Πατρίδα απαρνηθείς, που την λατρεύουν όλοι, νά ‘ναι η ζωή σου όπου κι αν πας αγκάθια και τριβόλοι» και είπε ότι, ό,τι γίνεται από τους Ελληνορθοδόξους στον Καναδά, εμπνέεται από την Πατρίδα Ελλάδα και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ιδιαίτερα τη φωτεινή προσωπικότητα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρέσβη κ. Αγγελόπουλο και τον παρεκάλεσε να διαβιβάζει στην Πατρίδα Ελλάδα, ότι οι Ελληνορθόδοξοι του Καναδά ζουν, ενεργούν και προοδεύουν πειθόμενοι πάντοτε στα κελεύσματα της αθάνατης Πατρίδας Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ευχαρίστησε τους ιερείς για το θαυμάσιο έργο το οποίον επιτελούν, αλλά και τις Κοινότητες και όλους τους άλλους φορείς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας του Καναδά.

syn1

syn2

Εμφανίσεις: 52483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!