Αυστρίας Αρσένιος: ''Ελπίζουμε στην επιστροφή του ιστορικού Ιερού Ναού''

mitropolitis austrias arsenios

Την ελπίδα να πραγματωθεί σύντομα το όνειρο επιστροφής τού, ιστορικού για τους Έλληνες, Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην όχθη της Πέστης, ο οποίος από το 1951 έχει αποδοθεί στο Ρωσικό Πατριαρχείο, εξέφρασε ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας-έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, χοροστατώντας στον χθεσινό καθαγιασμό των υδάτων, που έγινε με λαμπρότητα στον Δούναβη, στη Βουδαπέστη.

Στο χαιρετισμό του ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουγγαρία Δημήτρης Γιαννακάκης, υπογράμμισε το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου η χώρα ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που, μετά από τις πολλές θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Στην καθιερωμένη πλέον τα τελευταία χρόνια τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Δούναβη από καράβι, και στην προηγηθείσα θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι των Αγίων Στεφάνου και Ιεροθέου, παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ομογενών με επικεφαλής τους πρεσβευτές της Ελλάδας Δημήτρη Γιαννακάκη και της Κύπρου Αντώνη Θεοχάρους.

Η τελετή διοργανώθηκε από την Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Βουδαπέστης, σε μια προσπάθεια, όπως τονίστηκε σχετικά, αναβίωσης των ελληνικών εθίμων που συνδέονται με τη γιορτή, αλλά και για να υπογραμμιστεί η ιστορική παρουσία των Ελλήνων στην πόλη αυτή, των οποίων η συμβολή στο ιστορικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι στηρίζεται και με την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα που ανέπτυξαν κατά μήκος του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού ποταμού.

Ακολούθησε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και μουσική εκδήλωση με συμμετοχή ομογενών καλλιτεχνών, που διοργάνωσε η Πανουγγρική Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας, της οποίας ο πρόεδρος Λαοκράτης Κοράνης απεύθυνε χαιρετισμό.

Εμφανίσεις: 57811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!